Κλείσιμο

Συρίγος σε ΣΚΑΪ: Αντιστροφή πραγματικότητας από τον Ακάρ - Ο Ερντογάν θα γίνει πιο επιθετικός

«Το δικαίωμα νόμιμης άμυνας το όποιο επικαλούμαστε εμείς, ακριβώς για να αντιμετωπίσουμε τη στρατιά του Αιγαίου, το χρησιμοποιεί η Τουρκία αυτή τη στιγμή, για να βρει πάτημα να δημιουργήσει πρόβλημα με την Ελλάδα», τόνισε ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου.

Απόλυτη αντιστροφή της πραγματικότητας χαρακτηρίζει ο Άγγελος Συρίγος τις δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ ο όποιος μίλησε για «δικαίωμα» της Τουρκίας στην … αυτοάμυνα θέτοντας παράλληλα ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης ελληνικών νησιών.

Ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και υφυπουργός Παιδείας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά, τόνισε ότι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας προσπαθεί να βρει πάτημα για να δημιουργήσει πρόβλημα με την Ελλάδα.

«Είναι η απόλυτη αντιστροφή της πραγματικότητας. Το δικαίωμα αυτοάμυνας, το δικαίωμα νόμιμης άμυνας το όποιο επικαλούμαστε εμείς, ακριβώς για να αντιμετωπίσουμε τη στρατιά του Αιγαίου, το χρησιμοποιεί η Τουρκία αυτή τη στιγμή, για να βρει πάτημα να δημιουργήσει πρόβλημα με την Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Συρίγος αναφέρθηκε στο μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού προς το λαό της γείτονος στα τουρκικά πως δεν είμαστε εχθροί αλλά γείτονες και θύμισε το μήνυμα του Ταγίπ Ερντογάν στα ελληνικά τον περασμένο Ιούνιο που κινήθηκε σε ένα εντελώς διαφορετικό και απειλητικό ύφος.

«Στις αρχές Ιουνίου ο Ταγίπ Ερντογάν είχε βγάλει κι αυτός κάποια μηνύματα στα ελληνικά τα οποία ήταν εντελώς διαφορετικού ύφους. Ένα από αυτά έλεγε ότι ‘’προειδοποιούμε για άλλη μια φορά την Ελλάδα να συνετιστεί, να μείνει μακριά από όνειρα, ρητορικές και ενέργειες, που θα την οδηγήσουν σε αποτελέσματα για τα οποία θα μετανιώσει όπως συνέβη έναν αιώνα πριν’’», τόνισε ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου.

Για την ομιλία Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, σχολίασε πως ο Τούρκος πρόεδρος προσπάθησε να καλύψει τα δικά του αδιέξοδα και πως το μάθημα που πήρε ήταν η απομόνωση, καθώς «προσπαθούσε να βρει μια άκρη να συνομιλήσει με κάποιον και δεν μπορούσε να βρει κανέναν». Ο κ. Συρίγος προειδοποίησε πως ο Ερντογάν θα γίνει ακόμα πιο επιθετικός έναντι υμών.

Πηγή: skai.gr