Θεοδωρικάκος στον ΣΚΑΪ: Παράταση για ΦΠΑ και δήλωση τετραγωνικών λόγω κορωνοϊού

Να τηρούνται ευλαβικά τα μέτρα της κυβέρνησης στο ζήτημα του κορωνοϊού επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος στον ΣΚΑΪ.

«Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει μια σειρά μέτρων για να διευκολυνθεί η ζωή όλων των ανθρώπων.», τόνισε ο υπουργός συμπληρώνοντας ότι τα σχολεία έκλεισαν, γιατί τα παιδιά μπορεί να είναι φορείς του ιού και όχι για να κάνουν διακοπές. Επομένως θα πρέπει να μένουν σπίτι, σε μικρές παρέες.

Στόχος της κυβέρνησης για το ζήτημα του κορωνοϊού, όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, είναι να στηριχτούν οι επιχειρήσεις, γι’ αυτό και δίνεται παράταση έως και 4 μήνες για την καταβολή του ΦΠΑ. 

Επεσήμανε, επίσης, ότι είναι προτιμότερο οι πολίτες να χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική πλατφόρμα και να μην συνωστίζονται στις υπηρεσίες.

Στη συνέχεια, ανακοίνωσε παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου, ο χρόνος κατάθεσης αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη διόρθωση των τετραγωνικών αναφορικά με τα ακίνητα για τα οποία στο παρελθόν δεν είχαν υποβληθεί επαρκείς δηλώσεις, είτε ηλεκτρονικά είτε στα γκισέ των δήμων για τους ηλικιωμένους και όσους δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα, λόγω συνωστισμού. 

Ο κ. Θεοδωρικάκος, είπε, τέλος, ότι πλέον την ευθύνη για το ζήτημα του κορωνοϊού έχει η ΓΓΠΠ.

Σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι «αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις τις Τουρκίας και προστατεύουμε τα σύνορα με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.»

Παράλληλα, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός κάνει τα πάντα στην Ευρώπη για να εξασφαλίσει τη στήριξή της.

«Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να δείξει ότι είναι ένα κράτος δικαίου και θα φυλάξει τα σύνορά του.», συμπλήρωσε λέγοντας ότι «οι απέναντί μας πρέπει να εγκαταλείψουν τις προκλήσεις.»
 

Πηγή: skai.gr