Θεοδωρικάκος σε Τσαβούσογλου για τους γυμνούς μετανάστες: Μεγάλο θράσος οι Τούρκοι να κατηγορούν την Ελλάδα για τη μεσαιωνική συμπεριφορά τους

Η ανάρτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Με ανάρτησή του στα social media ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, απαντάει στην προκλητική ανάρτηση του Μελβούτ Τσαβούσογλου για την υπόθεση των 92 παράνομων μεταναστών που βρέθηκαν γυμνοί στις ελληνικές όχθες του Έβρου και διασώθηκαν από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και του Frontex.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Υπουργού:

«Είναι μεγάλο θράσος οι Τούρκοι αξιωματούχοι να κατηγορούν την Ελλάδα για τη βάρβαρη, μεσαιωνική συμπεριφορά της τουρκικής πλευράς σε 92 μετανάστες στον Έβρο. Τα γεγονότα έχουν καταγράψει οι αξιωματικοί του Frontex και είναι αδιαμφισβήτητα. Η Τουρκία οφείλει στοιχειωδώς να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και να πάψει να προκαλεί και μάλιστα με τέτοιο απάνθρωπο τρόπο».

 

Ζητάει και ρέστα ο Τσαβούσογλου για τους γυμνούς μετανάστες: Ξεδιάντροπη και ασυνείδητη η... Ελλάδα  

Το άσπρο μαύρο προσπαθεί να κάνει για ακόμη μια φορά η Τουρκία, αυτή την φορά με αφορμή τις εικόνες ντροπής των 92 μεταναστών, τους οποίους δουλέμποροι από τη γειτονική χώρα παράτησαν γυμνούς στον Έβρο.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η Ελλάδα ευθύνεται για πολλές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σχετικά με τους μετανάστες.

«Μόλις την περασμένη εβδομάδα ανασύραμε δύο σορούς μεταναστών από το Αιγαίο. Εκείνοι (οι Έλληνες) είναι που γυμνώνουν μετανάστες και τους επαναπροωθούν στην Τουρκία. Ορισμένοι είχαν πεθάνει από το κρύο. Δυστυχώς οι χώρες της ΕΕ πιστεύουν ό,τι λέει η Ελλάδα και μια τέτοια χώρα, όπως η Ελλάδα εξαπολύει κατηγορίες τέτοιου είδους κατά της Τουρκίας» ανέφερε.

«Προσπαθεί να δείξει ότι έχει δίκιο ακόμη και στις πιο άδικες καταστάσεις. Είναι ξεδιάντροπος και ασυνείδητος όποιος το κάνει αυτό, όπως η Ελλάδα» πρόσθεσε τονίζοντας ότι η Frontex είναι συνεργός της καταπίεσης της Ελλάδας και τα μέλη της ΕΕ πιστεύουν ό,τι λέει η Ελλάδα.

Πηγή: skai.gr