Οικονόμου για πετρέλαιο κίνησης: Δεν αντιδρούμε σπασμωδικά - Κάνουμε παρεμβάσεις στον σωστό χρόνο

Νωρίτερα, πηγές από το υπουργείο Οικονομικών έκαναν γνωστό ότι η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης θα ξεκινήσει από την 1η Νοεμβρίου, αν δεν πέσουν ουσιαστικά οι τιμές στο μεσοδιάστημα.

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως δεν αντιδρά σπασμωδικά, αλλά στο σωστό χρόνο κάνει παρεμβάσεις, ώστε να έχουμε την μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα. Δεν αναμένονται αποφάσεις τις επόμενες ημέρες» απήντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου σε ερώτηση για το ενδεχόμενο νέας κυβερνητικής παρέμβασης με στόχο τη συγκράτηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης.

Νωρίτερα, πηγές από το υπουργείο Οικονομικών έκαναν γνωστό ότι η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης θα ξεκινήσει από την 1η Νοεμβρίου, αν δεν πέσουν ουσιαστικά οι τιμές στο μεσοδιάστημα.

Σε ό,τι αφορά στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες την Πέμπτη και Παρασκευή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «μπορούμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι πως αυτήν την φορά θα παρθούν αποφάσεις, στο επίκεντρο βρίσκεται η υιοθέτηση των προτάσεων μας τόσο περί κοινής προμήθειας φυσικού αερίου, όσο και της φιλοσοφίας μας περί επιβολής κάποιου είδους πλαφόν.

Η Ελλάδα που πρωτοστάτησε για την ανάγκη λήψης μέτρων θα επιμείνει και στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

Σε ό,τι αφορά στα ελληνοτουρκικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε καλό να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας, όπως συνέβη με το πρόσφατο ραντεβού Παναγιωτόπουλου - Ακάρ. Κάλεσε, δε, την Τουρκία να αφήσει κατά μέρους την αδιέξοδη πρακτική των προκλήσεων, των ύβρεων και των ανιστόρητων ισχυρισμών, σημειώνοντας πως δεν μπορούν να λυθούν με αυτόν τον τρόπο τα προβλήματα.

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την Τουρκία παρά αυτός του σεβασμού των συνθηκών και του Διεθνούς Δικαίου, με την πρακτική της η Τουρκία καταδεικνύει σε όλη την διεθνή κοινότητα ποιος είναι παράγοντας σταθερότητας και ποιος αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή».

Αναφορικά με την ανάρτηση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, στην οποία καλεί την αντιπολίτευση να συναινέσει στην εφαρμογή του εκλογικού συστήματος της ενισχυμένης αναλογικής από τις ερχόμενες εκλογές, ώστε να μη μεσολαβήσει το διάστημα της αβεβαιότητας της υπηρεσιακής κυβέρνησης, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως η δήλωση του κ. Μηταράκη δεν στοχεύει να παρακάμψει το Σύνταγμα και υπενθύμισε πως η συζήτηση περί του εκλογικού νόμου έχει κλείσει.

Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση βιασμού 19χρονης στο ΑΤ Ομονοίας, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως έχουν εκκινήσει όλες οι σχετικές διαδικασίες και έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα οι φερόμενοι ως ένοχοι και διεμήνυσε ότι «μεμονωμένα περιστατικά, που δεν μπορούν να γίνονται ανεκτά και είναι καταδικαστέα, δεν μπορούν να ρίχνουν σκιές στη σπουδαία δουλειά, που κάνει η ΕΛ.ΑΣ. για την ασφάλεια των πολιτών».

Πηγή: skai.gr