Κλείσιμο

Σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και διαφάνειας αυτή την εβδομάδα ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Ζητεί να κληθούν μεταξύ άλλων σε ακρόαση, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων, ο πρώην γγ του πρωθυπουργού κ. Δημητριάδης και η απεσπασμένη Εισαγγελέας στην ΕΥΠ.

Να συγκληθεί άμεσα, εντός της εβδομάδας, η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση των επισυνδέσεων ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ και καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης να ορίσει την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση ελάχιστες μέρες δηλαδή πριν την επίσημη  έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί να κληθούν σε ακρόαση στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας ο νέος Διοικητής της ΕΥΠ, ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, ο πρώην Διοικητής της  ΕΥΠ κ. Κοντολέων, ο πρώην ΓΓ του πρωθυπουργού κ. Δημητριάδης και η Εισαγγελέας αποσπασμένη στην ΕΥΠ.

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «υπάρχουν σοβαρότατοι λόγοι κατεπείγοντος για την άμεση σύγκληση της Επιτροπής, τόσο λόγω αυτού καθεαυτού του σκανδάλου παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ και μέσω του λογισμικού Predator, όσο και λόγω των προσπαθειών συγκάλυψης του».

Πηγή: skai.gr