Η απάντηση της Αθήνας στις προκλήσεις Ακάρ για το Καστελόριζο

«Να μην επιδιώκουμε εστίες έντασης στην περιοχή μας. Είναι κάτι που το χρειάζεται η Ευρώπη και οι δυο χώρες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το μήνυμα ότι τα εθνικά δίκαια της Ελλάδας είναι κατοχυρωμένα έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας στις νέες προκλήσεις και απειλές του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ για το Καστελόριζο.

«Απέναντι στις προκλήσεις όπως του κ. Ακάρ η κυβέρνηση τοποθετείται με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Τα εθνικά μας δίκαια είναι κατοχυρωμένα και η παγκόσμια κοινότητα έχει εμπεδώσει ότι η Ελλάδα είναι με την πλευρά του δικαίου απέναντι σε αναθεωρητισμούς. Δεν προσθέτει κάτι η ρητορική του κ. Ακάρ. Και επειδή άκουσα ότι είπε ο κ. Ακάρ κάτι για Τούρκους κολυμβητές, θα ήταν καλή ιδέα να γίνει αγώνας ειρήνης ανοιχτής θαλασσής με συμμετοχή Τούρκων και Ελλήνων κολυμβητών. Είναι καλύτερα να δούμε πιο αποφορτισμένα το θέμα, με έμφαση στο διεθνές δίκαιο, και να μην επιδιώκουμε εστίες έντασης στην περιοχή μας. Είναι κάτι που το χρειάζεται η Ευρώπη και οι δυο χώρες», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Σχετικά με το τουρκικό γεωτρύπανο που αναμένεται να βγει στην ανατολική Μεσόγειο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η Αθήνα παρακολουθεί προσεκτικά το θέμα. «Οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση και με αποφασιστικό τρόπο κάνουμε αυτά όπου πρέπει για να έχουμε σταθερότητα», σημείωσε.

Πηγή: skai.gr