Ανδρουλάκης για Τουρκία: Να μην στρουθοκαμηλίζει η διεθνής κοινότητα

Τονίζει ότι ο απόπλους του τουρκικού γεωτρύπανου «Αμπτνούλ Χαμίντ Χαν» και οι απειλές για έρευνες αποτελούν μια νέα  σημαντική κλιμάκωση από την τουρκική ηγεσία.

Να σταματήσει να στρουθοκαμηλίζει μπροστά στις συνεχείς προκλήσεις του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, ζητεί με δήλωσή του πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ –Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Τονίζει ότι ο απόπλους του τουρκικού γεωτρύπανου «Αμπτνούλ Χαμίντ Χαν» και οι απειλές για έρευνες αποτελούν μια νέα  σημαντική κλιμάκωση από την τουρκική ηγεσία. 

«Δραστηριότητες, που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές σε καμία περίπτωση», τονίζει ο κ. Ανδρουλάκης και χαρακτηρίζει αδιέξοδη την πολιτική του κατευνασμού.

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη

Ο σημερινός απόπλους του τουρκικού γεωτρύπανου «Αμπτνούλ Χαμίντ Χαν» από το λιμάνι της Μερσίνας και οι απειλές για έρευνες αποτελούν μια νέα  σημαντική κλιμάκωση από την τουρκική ηγεσία. 

Δραστηριότητες, που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές σε καμία περίπτωση.

Η διεθνής κοινότητα οφείλει να σταματήσει να στρουθοκαμηλίζει μπροστά στις συνεχείς προκλήσεις του κ. Ερντογάν.

Η πολιτική του κατευνασμού είναι αδιέξοδη. Απαιτούνται  συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αποτροπής, που θα αναδεικνύουν ένα αρραγές μέτωπο προστασίας του διεθνούς δικαίου, όπως είναι η επιβολή εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία από τις ευρωπαϊκές χώρες.

Οι Έλληνες δεν ζητάμε αλληλεγγύη, αλλά την απαιτούμε αφού άλλωστε την προσφέρουμε απλόχερα σε ανάλογες περιπτώσεις, που διακυβεύουν την ασφάλεια της ΕΕ.

Πηγή: skai.gr