Στυλιανίδης στον ΣΚΑΪ: Μας προσβάλλουν οι δηλώσεις Φίλη - Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική

«Η Θράκη δεν χρειάζεται τέτοιες ρητορικές, ούτε εξάρσεις ακραίες», επισήμανε ο κ. Στυλιανίδης

Το εκλογικό αποτέλεσμα στη Ροδόπη και τις δηλώσεις Νίκου Φίλη κλήθηκε να σχολιάσει στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή « Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην περιοχή, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

«Το ροζ του χάρτη της Ροδόπης δεν έχει ούτε ιδεολογικό ούτε πολιτικό πρόσημο. Είναι μία αποτύπωση στιγμής διότι ένα μέρος της μουσουλμανικής μειονότητας επιδιώχθηκε να χειραγωγηθεί από κάποιους μηχανισμούς ώστε να εκλέξει συγκεκριμένους μειονοτικούς εκπροσώπους. Είναι μία μάχη που δίνουμε τα τελευταία 20 χρόνια απλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το θάρρος να τραβήξει την κουρτίνα και να αναδείξει τα παιχνίδια που στήνονται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης και επισήμανε ότι «βασική αιτία είναι ότι η τουρκική εξωτερική πολιτική επιδιώκει μονίμως να επαναπροσδιορίσει συνολικά το χαρακτήρα της θρησκευτικής μουσουλμανικής μειονότητας σε εθνική τουρκική μειονότητα. Επιδιώκει έτσι να ελέγξει ή να χειραγωγήσει τη συμπεριφορά μέρους του εκλογικού σώματος της μειονότητας προκειμένου ο κόσμος να επιλέξει τους «εκλεκτούς». 

Για τις δηλώσεις Φίλη, ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι «το μικροκομματικό φλερτ ή η επιθυμία κάποιων να προσεταιριστούν κάποιες ψήφους, δεν πρέπει να ακυρώνουν τις βασικές αρχές της εθνικής πολιτικής. Οι δηλώσεις του κ. Φίλη μας προσβάλλουν ως Θρακιώτες. Αποκάλεσε τουρκική τη μειονότητα, φλερτάροντας με τους ψηφοφόρους αυτού του κομματιού της κοινωνίας, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για μία θρησκευτική μουσουλμανική μειονότητα». 

«Η Θράκη δεν χρειάζεται τέτοιες ρητορικές, ούτε εξάρσεις ακραίες. Η Θράκη χρειάζεται να προστατεύσει το μοντέλο ανοικτής κοινωνίας που έχει κτίσει τα τελευταία χρόνια που αποτελεί πρότυπο για την ευρύτερη περιοχή. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική και να ακούει και τις τοπικές οργανώσεις του κόμματος», πρόσθεσε. 

Πηγή: skai.gr