Κλείσιμο

Κουτσούμπας στο Βόλο: Στις εκλογές, κάντε την επιλογή του αγώνα και της ελπίδας με δυνατό ΚΚΕ

«Για να ανακουφιστεί ο λαός από τους φόρους, προϋπόθεση είναι να χάσει το μεγάλο κεφάλαιο» υπογράμμισε, προσθέτοντας «μόνο ο λαός, με τους αγώνες του, το κίνημά του και ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ μπορεί να το επιβάλει αυτό και θα το επιβάλει».

«Αυτό που μετράει στις 25 Ιουνίου είναι το πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ για να είναι δυνατός ο λαός. Γιατί μόνο το ΚΚΕ μπορεί να ασκήσει αντιπολίτευση στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ και στην αντιλαϊκή της πολιτική, από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων με συνέπεια, σταθερότητα και μαχητικότητα. Γιατί μόνο το ΚΚΕ άσκησε τέτοια αντιπολίτευση, μέσα κι έξω από τη Βουλή, στην προηγούμενη κυβερνητική θητεία της ΝΔ, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε το 50% των νομοσχεδίων της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ψήφιζε αντίστοιχα το 70%» υπογράμμισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία στο Βόλο.

Είπε ότι το θετικό βήμα που έγινε στις εκλογές της 21ης Μαΐου με ποσοστό 7,2%, 26 κομμουνιστές βουλευτές και εκλογή βουλευτών σε περισσότερες περιφέρειες, όπως και στη Μαγνησία, «μπορούν να το ακολουθήσουν πολλά περισσότερα, με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα κλιμακώσει την πολιτική ενάντια στον λαό για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων με τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ» είπε ο Δ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε ότι το ερώτημα είναι «εμείς, οι εργαζόμενοι, ο λαός, οι νέοι και οι νέες πώς θα τους αντιμετωπίσουμε; Θα αποδεχτούμε νέα αντιλαϊκά μέτρα, τα 350 προαπαιτούμενα που πρέπει να ψηφιστούν μέχρι το 2026, για να εκταμιεύονται οι δόσεις του περίφημου Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ; Θα πληρώσουμε ξανά εμείς τα δάνειά τους και το ζεστό χρήμα που θα πάρουν οι όμιλοι για τις μπίζνες τους; Θα αποδεχτούμε να ξαναπληρώσουμε τα σπασμένα μιας νέας οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης; Θα ανεχτούμε νέα φοροληστεία, περικοπές στο όνομα της «δημοσιονομικής σταθερότητας» που επιβάλλει η ΕΕ;»

Επισήμανε ότι «όλοι μαζί, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, τα τελευταία 15 χρόνια έγδαραν τον λαό με τους φόρους και τους μνημονιακούς νόμους», υπενθυμίζοντας ότι απέρριψαν τις τροπολογίες του ΚΚΕ που θα έδιναν ανακούφιση στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

«Καμία «κρυφή ατζέντα» φορολόγησης δεν υπάρχει.

Η συνέχιση της φοροληστείας στον λαό είναι δεδομένη, με βάση τις κοινές τους δεσμεύσεις που αφορούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων» είπε.

«Για να ανακουφιστεί ο λαός από τους φόρους, προϋπόθεση είναι να χάσει το μεγάλο κεφάλαιο» υπογράμμισε, προσθέτοντας «μόνο ο λαός, με τους αγώνες του, το κίνημά του και ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ μπορεί να το επιβάλει αυτό και θα το επιβάλει».

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι σημαντικό μέρος του κοινού προγράμματος, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, είναι η στρατηγική της ΕΕ για τη λεγόμενη «πράσινη μετάβαση», και αναφέρθηκε, λεπτομερώς, στις συνέπειες και τους κινδύνους για το λαό της περιοχής από την εγκατάσταση τερματικού σταθμού LNG στη Μαγνησία, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι «οι μόνοι που θα βγουν κερδισμένοι είναι τα αμερικάνικα μονοπώλια και οι εφοπλιστές, ιδιαίτερα οι Έλληνες, που κατέχουν ένα μεγάλο ποσοστό των πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου αερίου παγκοσμίως».

«Για την εγκατάσταση του τερματικού σταθμού LNG ενδιαφέρονται οι ΗΠΑ που θέλουν να κερδίσουν τον ενεργειακό πόλεμο απέναντι στη Ρωσία, στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη, εκτοπίζοντας το ρωσικό φυσικό αέριο. Αυτό το σχέδιο στηρίζει και η ελληνική άρχουσα τάξη, που συμμετέχει στον ενεργειακό πόλεμο στο πλευρό του ΝΑΤΟ για να αναβαθμίσει τη θέση της και ταυτόχρονα υλοποιεί τις κατευθύνσεις της «πράσινης μετάβασης» της ΕΕ κυνηγώντας το μέγιστο κέρδος» πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε στην εκτίναξη της ενεργειακής φτώχειας, ως αποτέλεσμα της υλοποίησης της στρατηγικής της ΕΕ για «απελευθέρωση» της αγοράς ενέργειας και των επενδύσεων της «πράσινης μετάβασης», σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, «όσο για την προστασία του περιβάλλοντος, κατάντησε το πιο σύντομο ανέκδοτο».

Ο μόνος που σήμερα μπορεί να βάλει φραγμό στα σχέδια που υπολογίζουν τη ζωή του ως «κόστος» για το «όφελος των λίγων» είναι μόνο ο λαός» είπε, προσθέτοντας ότι «για να είναι πιο αποτελεσματικός αυτός ο αγώνας χρειάζεται να βγει πιο δυνατό το ΚΚΕ στις 25 Ιούνη» και σημειώνοντας ότι «η εναντίωση του ΚΚΕ σε αυτά τα σχέδια δεν είναι συγκυριακή, αλλά καθαρή και ολόπλευρη και εντάσσεται στην αντιπαράθεσή μας με το σύνολο της στρατηγικής της λεγόμενης «Πράσινης μετάβασης», της στρατηγικής της αναβάθμισης της χώρας ως κόμβου μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων για τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης και τον συμμάχων της και εις βάρος του λαού».

«Οι σχεδιασμοί για το LNG αντικειμενικά «κουμπώνουν» με τη συνολικότερη μετατροπή της Μαγνησίας και όλης της Θεσσαλίας σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ» είπε, ο Δ. Κουτσούμπας, υπογραμμίζοντας ότι «ο λαός έχει μόνο να χάσει απ' την υλοποίηση της πολιτικής που μετατρέπει την Ελλάδα σε σημαιοφόρο του ΝΑΤΟ στην περιοχή» και εξηγώντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τη Μαγνησία και τη Θεσσαλία γενικότερα, από την εμπλοκή της χώρας στα σχέδια αυτά.

Κάλεσε σε αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, επανεκλογή του κομμουνιστή βουλευτή, Βασίλη Μεταξά, στη Μαγνησία, σημειώνοντας ότι ο λαός της Μαγνησίας «δεν έχει να περιμένει τίποτα απολύτως από το 43% που έδωσε στη ΝΔ και από το 71% που έδωσε αθροιστικά σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Δεν χρειάζεται να το ξαναδώσει, γιατί αύριο θα το βρει απέναντί του».

Είπε ότι η δύναμη του ΚΚΕ θα κατατεθεί από την επόμενη μέρα στην αναζωογόνηση, στην αντεπίθεση του εργατικού-λαϊκού κινήματος και τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα για τον λαό της περιοχής. Θα έχει ξημερώσει μια διαφορετική μέρα».

Είπε ότι το ΚΚΕ θα είναι μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση «και τέτοια αντιπολίτευση δεν μπορεί να περιμένει ο λαός της Μαγνησίας ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που θα συνεχίσουν να δίνουν συναίνεση στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, ούτε από τα λεγόμενα «μικρά κόμματα», κόμματα μιας χρήσης στην πραγματικότητα».

Τόνισε ότι «καμία ψήφος στο ΚΚΕ δεν πρέπει να πάει χαμένη στην αποχή, ούτε να σκορπίσει δεξιά κι αριστερά».

«Το βήμα που κάναμε στις 21 Μαΐου μπορεί τώρα να γίνει άλμα. Με ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό, με δυνατό τον λαό και το κίνημά του, καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να νιώθει παντοδύναμη.

Όσοι το τολμήσατε, κάντε το ξανά. Είδατε ότι δεν είστε μόνοι σας. Και όσοι το σκεφτήκατε και διστάσατε, έχετε άλλη μια ευκαιρία για να κάνετε τη σωστή επιλογή. Την επιλογή της δύναμης, του αγώνα και της ελπίδας για τον λαό» κατέληξε στην ομιλία του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ