Νίκος Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να μπει ανάχωμα στην παντοδυναμία της συντηρητικής παράταξης»

«Η Νέα Δημοκρατία αποκαλύπτει το ανάλγητο πρόσωπο της αναφορικά με το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Με καθυστέρηση μίας ημέρας, ο κ. Μητσοτάκης αποσύρει τον κ. Πνευματικό από τα ψηφοδέλτιά του. Δεν το έκανε για τις απαράδεκτες και κυνικές του δηλώσεις, αλλά γιατί μαρτύρησε ότι η απαξίωση και η αποδόμηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί επιλογή της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Σκληρή κριτική στη ΝΔ την οποία κατηγόρησε για απαξίωση του ΕΣΥ άσκησε από το Βόλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Η Νέα Δημοκρατία αποκαλύπτει το ανάλγητο πρόσωπο της αναφορικά με το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Με καθυστέρηση μίας ημέρας, ο κ. Μητσοτάκης αποσύρει τον κ. Πνευματικό από τα ψηφοδέλτιά του. Δεν το έκανε για τις απαράδεκτες και κυνικές του δηλώσεις, αλλά γιατί μαρτύρησε ότι η απαξίωση και η αποδόμηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί επιλογή της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και πρόσθεσε: «Έχουμε χρέος να μπούμε ανάχωμα σε αυτήν την επιλογή, που αυξάνει τις ανισότητες εις βάρος της μεσαίας τάξης και των πιο αδύναμων Ελλήνων. Δεν ήταν, άλλωστε, η πρώτη δήλωση. Ο κ. Σκέρτσος, εν μέσω της πανδημίας, είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας»

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι η ΝΔ «άφησε το ΕΚΑΒ υποστελεχωμένο. Από τον στόλο του λείπουν τουλάχιστον 80 ασθενοφόρα για να φτάσουμε τα διεθνή στάνταρ και 700 διασώστες για να τα επανδρώσουν. Αποτέλεσμα είναι ότι στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα, εξαιρουμένων μερικών μεγάλων νησιών όπως η Ρόδος, μετά βίας είναι διαθέσιμο ένα ασθενοφόρο το 24ωρο ενώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, -τον οποίον επισκέφτηκα προχθές-, για να καλυφθούν οι ανάγκες στην Αττική χρειάζονται 20 επιπλέον ασθενοφόρα σε κάθε βάρδια και 10 επιπλέον τις νυχτερινές ώρες».

Κατέκρινε τον Κ. Μητσοτάκη ότι προχώρησε σ΄ένα νέο εκβιασμό. «Ακούσαμε με έκπληξη έναν νέο παιδικό εκβιασμό», είπε ο κ. Ανδρουλάκης και επισήμανε: "Ψηφίστε με,είπε, για να μη σας χαλάσω τις διακοπές του Αυγούστου". Ξέρετε, όλα αυτά μου θυμίζουν το προηγούμενο επιχείρημα: "Ψηφίστε με, γιατί δεν με συναντά ο Ανδρουλάκης". Ωραία όλα αυτά για να γελάμε, αλλά έχουμε χρέος να αγωνιστούμε να αποκτήσει πραγματικό αντίπαλο η Νέα Δημοκρατία. Για να δει ο κ. Μητσοτάκης τι σημαίνει αξιόπιστη, προοδευτική αντιπολίτευση».

Διαχώρισε τη θέση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από τη ΝΔ αναφέροντας ότι το πρόγραμμά του δεν έχει καμία σχέση με το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, «διότι πολύ απλά το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας είναι να αποδομήσει το κοινωνικό κράτος, όταν εμείς έχουμε προτεραιότητα την αναγέννηση του κοινωνικού κράτους. Υπηρετούν φορολογικά 1.000 οικογένειες, αλλιώς δεν εξηγείται η ασύμμετρη αντίδρασή τους σε λογικές προτάσεις μας για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, προτάσεις που έχουν υλοποιηθεί σε όλα τα σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη», υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Είμαστε μια ιστορική προοδευτική δύναμη που δεν έχει πεδίο σύγκλισης με τη Νέα Δημοκρατία. Με βάση το αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας, σύμφωνα με το ισχύον εκλογικό σύστημα, ο κ. Μητσοτάκης θα είχε 172 έδρες. Συνεπώς, το πιο επικίνδυνο είναι η παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας και όχι οι ψευτοεκβιασμοί της για εκλογές τον Αύγουστο. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό για να μπει ανάχωμα στη παντοδυναμία της συντηρητικής παράταξης».

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη «ακόμη κι αν ο κ. Μητσοτάκης βρεθεί προ εκπλήξεως στην κάλπη της 25ης Ιουνίου, που το ευχόμαστε από τα βάθη της καρδιάς μας, έχει κι άλλους συνεταίρους στο πολιτικό σύστημα. 'Αλλωστε στα τρία κορυφαία υπουργεία είχε τα πολιτικά παιδιά του Καρατζαφέρη: Τον κ. Βορίδη, τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Πλεύρη. Ο κ. Καρατζαφέρης πρόσφατα τον στήριξε ανοιχτά ενώ πριν από μερικές ημέρες και ο Φαήλος Κρανιδιώτης μπήκε στο στρατηγικό πλάνο της Νέας Δημοκρατίας. 'Αρα, αφού όλοι αυτοί είναι κοντά σας, κύριε Μητσοτάκη, πάρτε και τον Κυριάκο Βελόπουλο για να φτιάξετε τη δεξιά και ακροδεξιά πολυκατοικία και αφήστε την προοδευτική, δημοκρατική παράταξη να αγκαλιάσει με γνήσιο τρόπο τις αγωνίες του ελληνικού λαού για μια κοινωνία δίκαιη, για μια κοινωνία που δίνει προοπτική στις νέες γενιές».

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε: «Επιμένει με αλαζονικό τρόπο να μην αναγνωρίζει το μερίδιο της ευθύνης του για την αύξηση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας. Η αντιπολίτευσή του ήταν "χρυσός" χορηγός του κ. Μητσοτάκη. Δεν περίμενα, όμως, την αυτοκριτική του κ. Τσίπρα για την ήττα του από τη Νέα Δημοκρατία. Λέει ότι φταίει το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, η απλή αναλογική. Αλλά, δεν υπήρχε απλή αναλογική το 2019 οπότε και ηττήθηκε στις Ευρωεκλογές, στις εθνικές και στις δημοτικές εκλογές. Και, αν δεν ήταν ο Σταύρος Αρναουτάκης στην Κρήτη, θα ήταν γαλάζιες και οι 13 περιφέρειες. Έχει καλομάθει ο κ. Μητσοτάκης και προσπαθεί να διατηρήσει όρθιο τον κ. Τσίπρα. Πώς αλλιώς να μην τον χαρακτηρίσω "χορηγό" της Νέας Δημοκρατίας, με τις παλινωδίες του για "Πρέσπες του Αιγαίου", για "θάλασσα χωρίς σύνορα" και τις τελευταίες δηλώσεις στελεχών του περί "τούρκικης" μειονότητας. Όλα αυτά συνιστούν "χορηγίες" στη Νέα Δημοκρατία. Εδώ είναι η δημοκρατική, προοδευτική και πάνω από όλα πατριωτική παράταξη, που δεν έχει καμία σχέση με αυτές τις ανοησίες σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων».

Απηύθυνε κάλεσμα στους προοδευτικούς πολίτες αναφέροντας: «Καλώ όλους τους πολίτες της αριστεράς και της κεντροαριστεράς να έρθουν μαζί μας σε αυτή τη νέα πορεία για να φτιάξουμε ξανά το σπίτι μας, το σπίτι της δημοκρατικής παράταξης. Το σπίτι της προόδου, της ελπίδας. Το σπίτι που είναι ο πραγματικός αντίπαλος της δεξιάς και της συντήρησης. Εμείς είμαστε έτοιμοι. Ελάτε στις 25 Ιουνίου να πιάσουμε τα χέρια, να αγκαλιάσουμε τις αγωνίες του ελληνικού λαού και να επανιδρύσουμε το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου με ισχυρή λαϊκή ετυμηγορία».

«Σήμερα, πέρασα από τα Τέμπη, για να καταθέσω λίγα λουλούδια και για να στείλω ένα μήνυμα. Έχουμε χρέος να μην ξεχάσουμε -και δεν θα ξεχάσουμε- το κράτος που οδήγησε με έναν τραγικό τρόπο 57 ανθρώπους να χάσουν άδικα τη ζωή τους. Ένα κράτος που δεν μπορεί να διασφαλίσει τα στοιχειώδη στους πολίτες του. Προτείνουμε και από εδώ, από τον Βόλο, να γίνει ανοικτός διεθνής διαγωνισμός με οικονομικά κίνητρα για να έρθουν οι καλύτεροι Έλληνες με τα καλύτερα βιογραφικά, με επάρκεια, γνώση και συνέπεια για να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον. Έτσι θα οικοδομήσουμε την αξιοκρατία. Έτσι θα καταλάβουν οι πολίτες ότι αυτή η τραγωδία στην οποία χάθηκαν άδικα 57 ζωές, δεν θα ξανασυμβεί, διότι θα αλλάξουμε το κράτος μας ριζικά προς όφελος του ελληνικού λαού, προς όφελος των πιο αδύναμων Ελλήνων. Δεν θα υπάρξει ατιμωρησία για τους πρωταγωνιστές της τραγωδίας των Τεμπών» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ