Παραιτήθηκε από την κούρσα για την πρωθυπουργία ο Μπόρις Τζόνσον

Έτοιμος για τον πρωθυπουργικό θώκο της Βρετανίας ο Ρίσι Σούνακ

Εκτός κούρσας για την διεκδίκηση της πρωθυπουργίας στη Μ. Βρετανία έθεσε εαυτόν ο Μπόρις Τζόνσον. Πλέον, ανοίγει ο δρόμος ώστε ο Ρίσι Σούνακ να είναι ο νέος πρωθυπουργός της χώρας.

O Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα,  είχε συγκεντρώσει 59 υποστηρικτές (από τους 100 που απαιτείται), την ώρα που τον Σούνακ στηρίζουν 144.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας σημείωσε πως έκρινε ότι δεν θα μπορούσε να κυβερνήσει αποτελεσματικά από τη στιγμή που θα είχε ένα ενωμένο κόμμα στη Βουλή. Σημειώνεται ότι ο Τζόνσον, που διέκοψε εσπευσμένα τις διακοπές του στην Καραϊβική μετά την παραίτηση της Λιζ Τρας, δεν είχε επισήμως ανακοινώσει υποψηφιότητα για επάνοδο στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Τζόνσον υποστήριξε ότι πιστεύει πως έχει ακόμη πολλά να προσφέρει, «αλλά δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή» και πρόσθεσε ότι κατά την πεποίθησή του, μπορεί να φέρει νίκη των Συντηρητικών το 2024. Ο ίδιος υποστήριξε ότι είχε ξεπεράσει το όριο των υπογραφών και θα μπορούσε να υποβάλει υποψηφιότητα με «καλές πιθανότητες να επιτύχει στις εκλογές των Συντηρητικών». Κατέληξε όμως, ότι «αυτό απλώς δεν θα ήταν το σωστό».

Πηγή: skai.gr