Ποια είναι η πάμπλουτη σύζυγος του επόμενου πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ

Η εκτιμώμενη καθαρή αξία των περιουσιακών στοιχείων της Αξάτα Μούρτι φτάνουν στο ύψος των 500 εκατομμυρίων λιρών - Εκτός από το μερίδιό της στον οικογενειακό κολοσσό είναι μέτοχος σε έξι ακόμη εταιρείες

Ο Ρίσι Σούνακ (Rishi Sunak) τις τελευταίες ώρες θεωρείται το φαβορί για την πρωθυπουργία στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την παραίτηση της Λιζ Τρας.

Η πάμπλουτη σύζυγός του, Αξάτα Μούρτι (Akshata Murthy) είναι η κόρη του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της εταιρείας τεχνολογίας «Infosys» Ναραγιάνα Μούρτι (Narayana Murthy).

H μητέρα της, Σουντά Μούρτι (Sudha Murthy), είναι η πρώτη γυναίκα μηχανικός που εργάστηκε για την τότε μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ινδίας, σύμφωνα με τον Guardian.

Είναι περισσότερο γνωστή για το κοινωνικό της έργο και τη συμβολή της στη λογοτεχνία.

Η Αξάτα γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1980 και με τον Ρίσι Σούνακ γνωρίστηκαν όταν σπούδαζαν και οι δύο στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Παντρεύτηκαν το 2009 στη Μπανγκαλόρ και έχουν δύο κόρες, την Κρίσνα και την Ανούσκα.

Η Αξάτα Μούρτι είναι διευθύντρια της επενδυτικής εταιρείας Catamaran Ventures ενώ το 2010 λάνσαρε τη δική της μάρκα μόδας Akshata Designs.

«Με ενδιαφέρει η ιστορία πίσω από ένα συγκεκριμένο ρούχο, η αυθεντικότητά του, η δεξιοτεχνία και η προστασία μιας πλούσιας κληρονομιάς» είχε πει η Αξάτα στη «Vogue India».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Scotsman», η εκτιμώμενη καθαρή αξία των περιουσιακών της στοιχείων φτάνουν στο ύψος των 500 εκατομμυρίων λιρών.

Εκτός από το μερίδιό της στον οικογενειακό κολοσσό είναι μέτοχος σε έξι ακόμη εταιρείες.

Πηγή: skai.gr