Γιούνκερ: Έλληνες μη γυρίσετε την πλάτη στο ευρώ

Μήνυμα να μη γυρίσουν την πλάτη στο ευρώ, στέλνει στους έλληνες ψηφοφόρους ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σημειώνοντας ότι η επικράτηση των «ριζοσπαστικών αριστερών» στις εκλογές της Κυριακής θα είχε «απρόβλεπτες συνέπειες» για την νομισματική ένωση.

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Kurier, ο Γιούνκερ επισημαίνει ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν βλάψει ολόκληρη την ευρωζώνη λέγοντας πως «αυτό πρέπει να αποφευχθεί. Θα στείλει σημάδι καταστροφής. Οι Έλληνες θα πρέπει να το γνωρίζουν».

Όπως είπε πάντως «θα πρέπει να μιλήσουμε με όποια κυβέρνηση (εκλεγεί). Μπορώ μόνο να προειδοποιήσω ενάντια στην αποχώρηση από το κοινό νόμισμα. Η εσωτερική συνοχή της ευρωζώνης θα τεθεί σε κίνδυνο».
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Eurogroup, μία ενδεχόμενη τρίτη εκλογική αναμέτρηση δεν είναι λύση και ξεκαθάρισε ότι η επαναδιαπραγμάτευση της ουσίας των όρων της δανειακής σύμβασης δεν συζητείται.

Όσον αφορά στο τι θα κάνει την Κυριακή το βράδυ, ο κ. Γιούνκερ είπε ότι θα βρίσκεται σε τηλεφωνική επαφή με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και τον Επίτροπο Όλι Ρεν.
Πηγή: Πηγή: Reuters