«Πιάνουν τα όπλα» τα τουρκικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα θέλει πόλεμο»

Ο τουρκικός τύπος πήρε τη σκυτάλη από τον Ερντογάν, ο οποίος χθες σε προεκλογική του ομιλία έκανε λόγο για «μεγάλη επίθεση το 2023». 

Ρεσιτάλ προκλητικότητας δίνουν και σήμερα τα φιλοκυβερνητικά τουρκικά ΜΜΕ, καθώς μια μέρα τις ακραίες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για «μεγάλη επίθεση το 2023» και «ποταπούς και άπιστους Έλληνες που τους ρίξαμε στη θάλασσα», ο τουρκικός τύπος συνεχίζει να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα σημειώνοντας ότι η Ελλάδα θέλει πόλεμο.  

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Yeni Safak κυκλοφορεί σήμερα με πρωτοσέλιδο: «Η Ελλάδα θέλει πόλεμο» σχολιάζοντας το ζήτημα των S-300. Μάλιστα, το δημοσίευμα περιλαμβάνει δύο σενάρια, ή ότι η Ελλάδα θέλει πόλεμο ή θέλει να αναγκάσει την Τουρκία να μετακινήσει τους S-400 στα παράλια του Αιγαίου και να φέρει σύγκρουση της Δύσης με την Τουρκία. 

Αντίστοιχα, η Aksam σημειώνει ότι «τα ελληνικά ραντάρ των S-300 έχουν έναν εχθρό: τα τουρκικά F-16» θεωρώντας δεδομένο ότι η Ελλάδα έχει ενεργοιποιήσει τους πυραύλους.  

Στο μεταξύ, τα αντιπολιτευόμενα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία εστιάζουν στην αποδυνάμωση του Τούρκου προέδρου τονίζοντας ότι οι προεκλογικές του συγκεντρώσεις δεν έχουν κόσμο και ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί διάφορα «τρικ» ώστε να φαίνεται ότι το πλήθος είναι μεγάλο. 

Το τηλεοπτικό δίκτυο «Halk tv» καταγγέλλει ότι: «Λένε πως ο Ερντογάν μίλησε σε μεγάλο πλήθος! Όμως βλέπετε πως στενεύουν τον χώρο έτσι ώστε να φανεί περισσότερος κόσμος.  Ο πρόεδρος Ερντογάν μιλάει εδώ, αλλά βλέπετε “το δήθεν μεγάλο πλήθος”. Kι εδώ κάλεσε τον κόσμο σε “Μεγάλη Επίθεση το 2023”».

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, το σοβαρότερο πρόβλημα για τον τουρκικό λαό είναι η ακρίβεια, καθώς ο πληθωρισμός έχει εκτιναχθεί στο 150%. Ενδεικτικά, ένα πακέτο φυστίκια Αιγίνης πριν ένα χρόνο κόστιζε 23 λίρες και τώρα έχει φτάσει στις 63,  το γάλα από 12 λίρες αυξήθηκε στις 31. Αντίστοιχα, το κουλούρι από τις 1,5 λίρες έχει αγγίξει τις 5 και το τσάι από τις 2,5 λίρες εκτιναχθεί στις 5 λίρες. Και όλα αυτά, ενώ ο βασικός μισθός είναι 4.800 λίρες, δηλαδή μόλις στα 230 ευρώ.

Πηγή: skai.gr