Νέες προκλήσεις Ακάρ: Στο Αιγαίο ο κακός γείτονας μάς παρενοχλεί συνέχεια

Ο Χουλουσί Ακάρ, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, δήλωσε: «Στο Αιγαίο, ο κακός γείτονας μάς παρενοχλεί συνέχεια. Να πω ξεκάθαρα πως εμείς δεν κάνουμε καμία παρενόχληση, αν δεν κάνουν σε μας. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο».

Μπαράζ προκλήσεων από την Άγκυρα σε βάρος της Ελλάδας.

Με υβριστικό λόγο σε βάρος της Ελλάδας ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, δήλωσε:

«Στο Αιγαίο, ο κακός γείτονας μάς παρενοχλεί συνέχεια. Να πω ξεκάθαρα πως εμείς δεν κάνουμε καμία παρενόχληση, αν δεν κάνουν σε μας. Αυτό ισχύει για το Ναυτικό, την Αεροπορία και τον Στρατό Ξηράς. Αυτό που κάνουμε εμείς είναι πως δεν θα επιτρέψουμε την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο. Αυτό είναι σίγουρο».

Επαναφέροντας τους τουρκικούς ισχυρισμούς για κλείδωμα τουρκικών μαχητικών από τους ελληνικούς S-300 -που διαψεύτηκε κατηγορηματικά από την Αθήνα, είπε: «Στο παρελθόν, αν και διαπραγματευτήκαμε με τις ΗΠΑ συστήματα αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς, για να υπερασπιστούμε τον εναέριο χώρο μας, δεν μας έδωσαν το σύστημα Patriot. Μιλήσαμε με τους Γάλλους, δεν μας έδωσαν το SAMP-T. Έτσι, πήγαμε και αγοράσαμε τους S-400».

Και συνέχισε: «Τότε ξεσηκώθηκαν, 'πώς μπορείτε να αγοράσετε ένα τέτοιο σύστημα;'. Τώρα, στις 23 Αυγούστου, η κατώτερη έκδοση αυτού του συστήματος, τα S-300, κλείδωσαν στα ραντάρ τους τουρκικά F-16, την ώρα που εκτελούσαν αποστολή του ΝΑΤΟ.

Αυτό που έκανε ο κακός γείτονάς μας πρέπει να γίνει γνωστό, να δημοσιοποιηθεί και να καταγγελθεί. Μία τέτοια κραυγαλέα  απερισκεψία, τόσο κακομαθημένη στάση είναι απαράδεκτη».

Πηγή: skai.gr