Νέα επίθεση Ερντογάν: Οι Έλληνες ήταν και είναι ποταποί - Ρίξαμε τους άπιστους στη θάλασσα το 1922 - Δείτε βίντεο

«Αυτός ο λαός με την καρδιά του γεμάτη πίστη έριξε τους άπιστους στην θάλασσα στην Σμύρνη», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος μεταξύ άλλων.

Το τουρκικό έθνος «έριξε τους άπιστους Έλληνες στη θάλασσα της Σμύρνης», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του στην Κιουτάχεια για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ.

«Με την καρδιά του γεμάτη πίστη, αυτό το έθνος έριξε τους απίστους Έλληνες στη θάλασσα της Σμύρνης», είπε ο Ερντογάν, υποστηρίζοντας πως «το γεγονός ότι ενώ ο εχθρός υποχωρούσε, έκαιγε όλες τις πόλεις μας, είναι απόδειξη του πόσο ποταποί είναι στον χαρακτήρα τους. Όπως ακριβώς και σήμερα».

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η επίθεση των Τούρκων που ξεκίνησε από το Κοτζάντεπε και το Τουμλού Μπουνάρ και συνεχίστηκε μέχρι τη Σμύρνη, ήταν η πρώτη μεγάλη επιθετική επιχείρηση του τουρκικού στρατού μετά από πολύ καιρό. "Ο εχθρός είχε πολλά πολυβόλα, αυτοκίνητα, κανόνια και αεροπλάνα. Αλλά η καρδιά του στρατιώτη μας που ήταν γεμάτη πίστη αντιστάθμισε όλες αυτές τις ελλείψεις. Ενώ ο ελληνικός στρατός αποχωρούσε, το 65% των 200 χιλιάδων στρατιωτών του έμειναν ως θύματα στην Κιουτάχια και στο Αφιόν Καραχισάρ». Ο «τελικός στόχος», πρόσθεσε, επιτεύχθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου.

«Με την καρδιά του γεμάτη πίστη, αυτό το έθνος έχυσε τους απίστους στη θάλασσα στη Σμύρνη», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος και πρόσθεσε: «Το έθνος μας έσκισε τις συνθήκες Σεβρών σε αυτά τα εδάφη και τους τις πέταξε στα μούτρα. Δηλώσαμε σε όλο τον κόσμο με αυτή την εξέγερση ότι ο Τούρκος δεν μπορεί να αιχμαλωτιστεί. Το έθνος μας έδειξε για άλλη μια φορά σε φίλο και εχθρό ότι είναι αποφασισμένο να προστατεύσει την αιώνια πατρίδα του», πρόσθεσε ο Ερντογάν, πάντα σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ρώτησε το πλήθος εάν είναι έτοιμοι για την επίθεση του 2023 και αφού απάντησαν όλοι θετικά, ο ίδιος είπε «Μάσαλλαχ», αναφέρει το ΚΥΠΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ