Του Γιάννη Κολοκυθά

Λίγες ημέρες πριν τις γιορτές και μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι πια ότι αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Έχουμε κουραστεί να το ακούμε από την κυβέρνηση και τους ειδικούς αλλά είναι και η πικρή αλήθεια. Θα είναι όμως διαφορετικά για όλους; 

Η Ελλάδα ομολογουμένως δεν πέτυχε στο δεύτερο κύμα όσα πέτυχε στο πρώτο. Χάσαμε πολλούς συνανθρώπους μας. Εκατοντάδες δίνουν μάχη και σήμερα στις ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας. Κανένας δεν μπορεί να πανηγυρίζει όταν δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Όσο σκληρό κι αν ακούγεται αυτό.

Μετά από τόσους μήνες όμως συμβίωσης με τον ιό και μετρώντας τόσους νεκρούς αναζωπυρώνεται συνέχεια μια συζήτηση που «πουλάει» πολύ. Αυτή περί των αρνητών της πανδημίας. 
Υπάρχουν ακόμη κάποιοι που δεν πιστεύουν; Υπάρχουν ακόμη κάποιοι που δεν φορούν μάσκες; Υπάρχουν ακόμη κάποιοι που πιστεύουν ότι θέλουν να μας «τσιπάρουν» όλους; Ναι, υπάρχουν και ζουν ανάμεσά μας. Είναι αρκετοί. Ευτυχώς δεν είναι οι πολλοί.  

Τι λένε οι αρνητές; Γιατί δεν ακούγονται οι «αρνητές» στα ΜΜΕ; Γιατί τα κανάλια «παίζουν» συγκεκριμένους γιατρούς και φιμώνονται οι «καλοί»;  Γιατί τα ελληνικά κανάλια «εξαφάνισαν» τον καθηγητή Ιωαννίδη που είχε προβλέψει την Α και την Β επίπτωση ; Γιατί δεν ακούγεται ο γνωστός Πρόεδρος κόμματος που αρνείται τις μάσκες και τα εμβόλια; 

Είναι όλοι «ψεκασμένοι»; Η απάντηση είναι μια. Ναι, είναι όλοι «ψεκασμένοι» και μας κουνάνε το δάχτυλο. Εμείς είμαστε οι κανονικοί. Μην ανησυχείτε!

Όταν ένας δημοσιογράφος, ένας υδραυλικός, μια πωλήτρια ή ένας οδηγός αμφισβητεί τους επιστήμονες επειδή άκουσε τον καθηγητή Χ από το Πανεπιστήμιο της Κολοπετινίτσας τότε είναι «ψεκασμένος».  Όταν κάποιος πιστεύει ότι στο εμβόλιο μέσα θα έχει τσιπ που θα επηρεάσει το Dna μας γιατί το έχει πει ο Άγιος Παϊσιος πριν από 50 χρόνια, φυσικά και είναι «ψεκασμένος». Όταν κάποιοι δεν φορούν ακόμη και σήμερα μάσκες διότι ισχυρίζονται ότι θέλουν να μας φιμώσουν τα κέντρα εξουσίας, προφανώς και είναι «ψεκασμένοι». 

Περισσότεροι από 1.537.260 νεκροί σε όλο τον κόσμο την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές. Γιατί να ακούσω τους «ψεκασμένους»; Θα μείνω στους κανονικούς!