Πέντε συμπεράσματα μετά την έλευση της Όμικρον που επιτρέπουν αισιοδοξία

Του Γιώργου Χειλά

Έχει περάσει 1,5 μήνας από την έλευση της μετάλλαξης Όμικρον (Ο) στη χώρα μας, χρόνος ικανός για να εξαχθούν κάποια χρήσιμα συμπεράσματα.

1. Οι ακραίες προβλέψεις περί 3000 ή 100.000 ημερήσιων νέων μολύνσεων (κρουσμάτων) έπεσαν φυσικά και πάλι  «έξω». Επιβεβαιώθηκε η ρεαλιστική  «πρόβλεψη» περί σταδιακής αποκλιμάκωσης του αριθμού των νέων μολύνσεων.
2. Η γρήγορη επικράτηση της μετάλλαξης Ο  στην κοινωνία, συνοδεύεται πλέον και από επικράτηση της και στις εισαγωγές στα νοσοκομεία μας (περίπου 90% των εισαγωγών). 
3. Παρά την αριθμητική έξαρση των «κρουσμάτων» δεν παρατηρειται πλέον αντίστοιχη επιβάρυνσή του υγειονομικού συστήματος, γεγονός ευθέως ανάλογο της ηπιότερης μορφής της νόσου αλλά και της υψηλής εμβολιαστικής κάλυψης.
4. Οι νοσηλευόμενοι ασθενείς είναι σε ποσοστά περίπου 90% ανεμβολίαστοι. Είναι πλέον σαφές ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι συμπολίτες δεν αποτελούν υποψήφιους ασθενείς.
5. Συνεχίζουμε να διασωληνώνουμε  ασθενείς που είναι σε συντριπτικό ποσοστό άνω των 65 ετών  και που «εμμονικά» αντιστάθηκαν στη ΣΩΤΗΡΙΑ τους, δηλαδή στον εμβολιασμό τους. Συνεχίζουμε να πενθούμε συμπολίτες που «έπεσαν θύμα» ανεύθυνης παραπληροφόρησης που τους οδήγησε να χάσουν τη ζωή τους.  Στην πατρίδα μας η ηλικιακή ομάδα άνω των 65 υπερ-εκπροσωπείται, χωρίς αντίστοιχη (δυστυχώς) εμβολιαστική κάλυψη. Σε αυτό κυρίως το γεγονός οφείλεται και η  υψηλή θνητότητα.

*Τα παραπάνω αποτελούν καθημερινή καταγραφή της πραγματικότητας από το Νοσοκομείο «Η ΣΩΤΗΡΙΑ». Συνεχίζουμε τη ρεαλιστική αυτή καταγραφή που μας οδηγεί να βλέπουμε τα μελλούμενα με αισιοδοξία.