Το Ιράν απειλεί τους παίκτες της εθνικής και τις οικογένειές τους ενόψει του αγώνα με τις ΗΠΑ

Το Ιράν αντιμετωπίζει αναταραχές εδώ και δύο μήνες, αφότου η 22χρονη Μάχσα  Αμινί έχασε τη ζωή της στα χέρια της αστυνομίας.

Η ιρανική κυβέρνηση φέρεται να έχει απειλήσει τους ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας που παίζουν στο Μουντιάλ του Κατάρ, αλλά και τις οικογένειές τους... 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παίξουν με το Ιράν την Τρίτη (9 το βράδυ) σε ένα παιχνίδι «ζωής ή θανάτου», καθώς η νίκη είναι μονόδρομος, ώστε οι Αμερικανοί να προχωρήσουν στη φάση των νοκ άουτ αγώνων των «16».

Για το Ιράν επαρκούν η νίκη ή ισοπαλία, αλλά το καθεστώς δεν θα αποδεχθεί την ήττα.

Το Ιράν αντιμετωπίζει αναταραχές εδώ και δύο μήνες, αφότου η 22χρονη Μαχσά Αμινί έχασε τη ζωή της στα χέρια της αστυνομίας.

Οι ιρανοί ποδοσφαιριστές υποστήριξαν τους διαδηλωτές. Πριν από τον αγώνα εναντίον της Αγγλίας, οι διεθνείς στάθηκαν σιωπηλοί αρνούμενοι να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο. 

«Οι συνθήκες στη χώρα μας δεν είναι κατάλληλες και ο λαός μας δεν είναι ευχαριστημένος» δήλωσε ο αρχηγός της ομάδας του Ιράν, Εχσάν Χατζάφι, στους δημοσιογράφους μετά το παιχνίδι.

Ο Χατζάφι είπε επίσης ότι οι οικογένειες των θυμάτων «θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είμαστε μαζί τους, τους υποστηρίζουμε και τους συμπονάμε».

Το CNN ανέφερε τη Δευτέρα ότι οι οικογένειες της ιρανικής ομάδας «απειλήθηκαν με φυλάκιση και βασανιστήρια εάν οι παίκτες αποτύχουν να ‘συμπεριφερθούν ορθά’» ενόψει του αγώνα της Τρίτης με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το δημοσίευμα του CNN πρόσθεσε ότι οι Ιρανοί παίκτες έπρεπε να «συναντηθούν» με τους Φρουρούς της Επανάστασης μετά απ’ όσα έκαναν πριν το ματς με την Αγγλία. 
 

Πηγή: skai.gr