Αφιερωμένο στο Παγκόσμιο Κύπελλο το σημερινό Google Doodle

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2022 είναι η 22η διεξαγωγή της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA, του τετραετούς διεθνούς πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ανδρών που διαγωνίζεται από τις ανώτερες εθνικές ομάδες των ομοσπονδιών-μελών της FIFA

Αφιερωμένο στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στο Κατάρ είναι το σημερινό Doodle της Google. To Doodle δείχνει αθλητικά παπούτσια με χρώματα σημαιών ομάδων που συμμετέχουν στο Μουντιάλ. 

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2022 είναι η 22η διεξαγωγή της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA, του τετραετούς διεθνούς πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ανδρών που διαγωνίζεται από τις ανώτερες εθνικές ομάδες των ομοσπονδιών-μελών της FIFA. Έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Κατάρ έως τις 18 Δεκεμβρίου. Αυτό θα είναι το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί ποτέ στον αραβικό κόσμο και το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη εξ ολοκλήρου στην Ασία μετά το τουρνουά του 2002 στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία. Επιπλέον, το τουρνουά έχει προγραμματιστεί να είναι το τελευταίο που θα συμμετέχουν 32 ομάδες, καθώς αναμένεται να αυξηθεί σε 48 ομάδες για το τουρνουά του 2026 στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό και τον Καναδά. Πάνω απ' όλα είναι το πρώτο τουρνουά που θα πραγματευτεί το χειμώνα, αντίθεση με όλα τα προηγούμενα που ήταν το καλοκαίρι.

Πρωταθλήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι η Γαλλία, η οποία νίκησε την Κροατία με 4–2 στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018.

Πηγή: skai.gr