Ύπνος: 5+1 tips που θα σας βοηθήσουν να ξυπνάτε νωρίς το πρωί

Οι περισσότεροι ενήλικες θα πρέπει να επιδιώκουν να κοιμούνται μεταξύ επτά και εννέα ωρών κάθε βράδυ – οτιδήποτε λιγότερο από αυτό μπορεί να σας κάνει να δυσκολευτείτε να ξυπνήσετε νωρίς.

Το πρωινό ξύπνημα μπορεί να είναι δύσκολο, καθώς η σκέψη του ύπνου είναι συνήθως μια πολύ πιο «ελκυστική» επιλογή. Ωστόσο, το πρωινό ξύπνημα υπερηφανεύεται για θετικά οφέλη για την υγεία, όπως καλύτερη συγκέντρωση, βελτιωμένη ποιότητα ύπνου, μακροχρόνια ενέργεια, παραγωγικότητα και πολλά άλλα. Διαβάστε πιο κάτω μερικές απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε τη συνήθεια να ξυπνάτε νωρίς.

1.Ορίστε μια νωρίτερα ώρα ύπνου

Το να εκπαιδεύσετε το σώμα σας να κοιμάται νωρίτερα μπορεί να σας βοηθήσει να σηκώνεστε νωρίτερα κάθε πρωί. Οι περισσότεροι ενήλικες θα πρέπει να επιδιώκουν να κοιμούνται μεταξύ επτά και εννέα ωρών κάθε βράδυ – οτιδήποτε λιγότερο από αυτό μπορεί να σας κάνει να δυσκολευτείτε να ξυπνήσετε νωρίς.

2.Αποφύγετε τα σνακ αργά το βράδυ

Ενώ ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι το σνακ κοντά στην ώρα του ύπνου μπορεί να βοηθήσει στην άμβλυνση των πόνων πείνας που μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας, άλλες έχουν δείξει ότι μπορεί να προκαλέσει λιγότερο ευχάριστα συμπτώματα όπως παλινδρόμηση οξέος. Είναι εύκολο να μπερδέψεις την πείνα με την κούραση.

3.Αποφύγετε τα ενεργειακά ποτά με ζάχαρη και τον καφέ

Τα ενεργειακά ποτά και ο καφές μπορεί να σας δώσουν την επιπλέον ώθηση που χρειάζεστε για να μελετήσετε, αλλά η πρόσληψη μεγάλων ποσοτήτων ζάχαρης ή καφεΐνης πριν τον ύπνο μπορεί να κάνει πιο δύσκολο να αποκοιμηθείτε και να παραμείνετε κοιμισμένοι. Ο περιορισμός της κατανάλωσης ζαχαρούχων αναψυκτικών, ενεργειακών ποτών και καφέ έχει αποδειχθεί ότι παράγει πιο υγιεινές συνήθειες ύπνου. Δοκιμάστε να αλλάξετε τις συνήθειες αυτές με νερό ή τσάι πριν τον ύπνο για να διατηρήσετε τον εαυτό σας ενυδατωμένο.

4.Βάλτε σε σίγαση το τηλέφωνό σας

Απενεργοποιήστε το ήχο του τηλεφώνου σας ή ενεργοποιήστε τη λειτουργία «μην ενοχλείτε» πριν κοιμηθείτε. Οι ειδοποιήσεις μπορούν να σας ξυπνήσουν στη μέση της νύχτας και να σας δελεάσουν να ελέγξετε το τηλέφωνό σας, κάτι που θα διαταράξει τον κύκλο του ύπνου σας.

5.Κοιμηθείτε με ανοιχτές τις κουρτίνες σας

Αφήστε τις κουρτίνες σας ελαφρώς ανοιχτές πριν πάτε για ύπνο. Με αυτόν τον τρόπο, το ηλιακό φως μπορεί να περάσει και να σας βοηθήσει να ξυπνήσετε πιο φυσικά. Τις ηλιόλουστες μέρες, αυτή μπορεί να είναι μια αποτελεσματική στρατηγική.

6.Τοποθετήστε το ξυπνητήρι σας μακριά σας

Για να αποφύγετε την αναβολή του ξυπνητηριού σας, τοποθετήστε το τηλέφωνο ή το ξυπνητήρι σας μακριά από όπου βρίσκεται το κρεβάτι σας. Με αυτόν τον τρόπο, όταν χτυπήσει το ξυπνητήρι σας, θα αναγκαστείτε να σηκωθείτε από το κρεβάτι για να το σιγήσετε. Χωρίς τον πειρασμό να αναβάλετε το ξυπνητήρι σας, θα είστε όρθιοι.

Πηγή: MUST
TAGS: ύπνος