Όταν η Τζίνα Ντέιβις «έκοψε τη φόρα» στον Τζακ Νίκολσον με ατάκα του... Ντάστιν Χόφμαν

Η ηθοποιός αξιοποίησε στο έπακρο την ατάκα του Χόφμαν που της την αποκάλυψε όταν ήταν συμπρωταγωνιστές στο «Τούτσι»

Τη… φόρα στον Τζακ Νίκολσον έκοψε μαχαίρι η Τζίνα Ντέιβις όταν αποφάσισε να τη φλερτάρει από το πουθενά. Η ηθοποιός αξιοποίησε στο έπακρο ατάκα του Ντάστιν Χόφμαν που της την αποκάλυψε όταν ήταν συμπρωταγωνιστές στο «Τούτσι»

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, που συμπρωταγωνίστησε με τον Χόφμαν στην ταινία «Τούτσι» το 1982, αποκάλυψε στο περιοδικό New Yorker ότι η συνεργασία της με τον χαρισματικό σταρ τη δίδαξε όχι μόνο «να διαβάζει πολλά βιβλία», αλλά και μια εξαιρετική (εκ του αποτελέσματος) τεχνική για να αποκρούει το φλερτ των θερμόαιμων αστέρων του Χόλιγουντ.

Ειδικότερα, της είχε πει ότι αν κάποιος συμπτωταγωνιστής της άρχισε να την πολιορκεί στενά και εκείνη ήθελε να τον αποθαρρύνει, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την ατάκα: «Κοίτα, είσαι πολύ γοητευτικός, και θα το ήθελα πολύ, αλλά θα κατέστρεφε τη σεξουαλική ένταση ανάμεσά μας».

Η Τζίνα Ντέιβις δεν ξέχασε αυτή την ατάκα και, όπως αποδείχθηκε, της φάνηκε χρήσιμη όταν τράβηξε το ερωτικό ενδιαφέρον ενός άλλου θρύλου του Χόλιγουντ, και γνωστού γυναικά, του «πολύ» Τζακ Νίκολσον.

Nickolson

Η Ντέιβις, που ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο της Victoria’s Secret στη Νέα Υόρκη, κυνηγώντας το όνειρο της υποκριτικής, βρισκόταν στο ξεκίνημα μιας πολλά υποσχόμενης καριέρας αφότου έπαιξε στο «Τούτσι». Λίγο καιρό μετά την πρεμιέρα της ταινίας, ο ατζέντης της την πήγε με άλλα μοντέλα και ηθοποιούς να γνωρίσουν ορισμένους υπεύθυνους για τη διανομή ρόλων. 

Η 66χρονη σήμερα ηθοποιός εξήγησε ότι ο ατζέντης της τύχαινε να γνωρίζει τον Νίκολσον, ο οποίος για ένα διάστημα έτρωγε σχεδόν κάθε βράδυ με την Ντέιβις και τις συναδέλφους της.

Μια μέρα, επιστρέφοντας στο δωμάτιό της, βρήκε ένα σημείωμα κάτω από την πόρτα: «Παρακαλώ, καλέσε τον Τζακ Νίκολσον σε αυτό το νούμερο».

Ενθουσιασμένη, και νομίζοντας ότι επρόκειτο για κάποια επαγγελματική πρόταση, η Ντέιβις τηλεφώνησε συνεπαρμένη στον πρωταγωνιστή της «Λάμψης». «Του είπα λοιπόν: "Γεια σας κ. Νίκολσον, είμαι η Τζίνα, το μοντέλο. Με καλέσατε;". Κι εκείνος μού απάντησε: "Γεια σου Τζίνα. Πότε θα γίνει;"».

Η Ντέιβις αιφνιδιάστηκε, αφού δεν είχε αντιληφθεί το ερωτικό ενδιαφέρον του Νίκολσον, ωστόσο στο μυαλό της ήρθε αμέσως η συμβουλή του Χόφμαν. 

«Είπα "ω, όχι — γιατί δεν κατάλαβα ότι επρόκειτο για αυτό;"» ανέφερε στο New Yorker. «Αλλά ήρθε αμέσως στο μυαλό μου τι να πω: "Ε, Τζακ, θα το ήθελα πολύ. Είσαι πολύ ελκυστικός... Αλλά έχω την αίσθηση ότι θα συνεργαστούμε κάποια στιγμή στο μέλλον, και δε θα ήθελα με τίποτε αυτό να καταστρέψει τη σεξουαλική ένταση μεταξύ μας».

«Από πού τη βρήκες αυτήν την ατάκα;» τη ρώτησε εντυπωσιασμένος ο Νίκολσον, ο οποίος δεν επέμεινε…

Αυτό το… πιπεράτο περιστατικό, για το οποίο είχε μιλήσει η Ντέιβις για πρώτη φορά πριν μερικά χρόνια, περιλαμβάνεται μαζί με άλλα στην αυτοβιογραφία της με τίτλο «Dying of Politeness: A Memoir» που κυκλοφόρησε πρόσφατα.
 

Πηγή: skai.gr