Τα 4 ζώδια που δεν βρίσκουν χρόνο να ξεκουραστούν

Μερικά ζώδια δεν φοβούνται να αφιερώσουν λίγο χρόνο στον εαυτό τους και στην αυτοφροντίδα τους. Άλλα ζώδια όμως δυσκολεύονται πολύ περισσότερο να ακυρώσουν τις συναντήσεις τους και να δώσουν στον εαυτό τους αυτό το πολυπόθητο ρεπό.

Εδώ είναι μερικά ζώδια που δυσκολεύονται να χαλαρώσουν και να ξεκουραστούν. Ανήκεις σε κάποιο από αυτά;

Κριός

Είσαι πάντα εν κινήσει. Αισθάνεσαι ανήσυχος αν σταματήσεις να κινείσαι, έστω και για λίγα λεπτά. Πρέπει πάντα να έχεις κάτι στην ατζέντα σου διαφορετικά θα βαρεθείς. Αλλά δεν μπορείς να διατηρήσεις αυτόν τον γρήγορο ρυθμό για πάντα. Τελικά, θα κουραστείς. Παρόλο που μπορεί να μην είναι διασκεδαστικό για εσένα να έχεις μια χαλαρή μέρα αντί να εργάζεσαι ή να ταξιδεύεις ή να γυμνάζεσαι, πρέπει να παίρνεις μια ανάσα κάθε τόσο.

Πρέπει να επιβραδύνεις και να δίνεις στον εαυτό σου την ευκαιρία να χαλαρώσει, να προβληματιστεί, να επαναρυθμιστεί. Διαφορετικά, θα βλάψεις τον εαυτό σου.

Παρθένος

Έχεις μεγάλα όνειρα και δεν θέλεις να περιμένεις πολύ για να τα δεις να πραγματοποιούνται. Γι’ αυτό εργάζεσαι πάντα σκληρά, καταβάλλοντας πάντα τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια. Αλλά είναι εντάξει να είσαι αντιπαραγωγικός. Είναι εντάξει να χαλαρώσεις και να αφήσεις τον εαυτό σου να μην κάνει τίποτα για λίγο. Στην πραγματικότητα, το να κάνεις ένα διάλειμμα όταν συνήθως τρέχεις με εκατό μίλια την ώρα είναι παραγωγικό γιατί θα σε βοηθήσει να ανακτήσεις τη χαμένη ενέργεια. Θα σε βοηθήσει να βάλεις τα πράγματα στη θέση τους και να αποφασίσεις ποια κίνηση θα ακολουθήσεις.

Πρέπει να φροντίσεις τον εαυτό σου. Πρέπει να δημιουργήσεις μια υγιή ισορροπία. Διαφορετικά, ακόμα κι αν φτάσεις στην επιτυχία, δεν θα είσαι ευτυχισμένος.

Αιγόκερως

Είσαι ένα από τα πιο σκληρά εργαζόμενα ζώδια του ζωδιακού κύκλου. Είσαι πρόθυμος να καταβάλλεις προσπάθεια, επομένως δεν πρόκειται να σταματήσεις αν δεν είσαι σωματικά εξαντλημένος. Θα ξεπεράσεις τον πόνο και την κούραση για όσο το δυνατόν περισσότερο, γιατί ξέρεις ότι μπορείς να το διαχειριστείς. Αλλά μόνο και μόνο επειδή μπορείς να παραλείψεις τον ύπνο δεν σημαίνει ότι πρέπει. Είσαι περήφανος για την ευφυΐα σου, αλλά δεν είναι έξυπνο να πιέζεις τον εαυτό σου πολύ σκληρά. Μπορεί να είσαι δυνατός, αλλά δεν είσαι υπεράνθρωπος.

Χρειάζεσαι ένα διάλειμμα – και σου αξίζει να κάνεις ένα. Έχεις δουλέψει αρκετά σκληρά. Ήρθε η ώρα να ξεκουραστείς. Φέρσου λοιπόν στον εαυτό σου με καλοσύνη.

Καρκίνος

Δεν τα πηγαίνεις καλά με τον ελεύθερο χρόνο. Δεν θέλεις να έχεις την ευκαιρία να σκεφτείς πολύ, διαφορετικά θα αναγκαστείς να αντιμετωπίσεις τα προβλήματά σου. Θα προτιμούσες να αναλάβεις τα προβλήματα όλων των άλλων παρά να διαχειριστείς τα δικά σου, γι’ αυτό είσαι πάντα εν κινήσει. Είσαι πάντα εθελοντής για να βοηθήσεις κάποιον με κάποιο πρόβλημά του. Σπάνια σκέφτεσαι την αυτοφροντίδα σου επειδή βρίσκεσαι στο κάτω μέρος της λίστας των προτεραιοτήτων σου. Τα αγαπημένα σου πρόσωπα είναι πρώτα. Δεν μπορείς να χαλαρώσεις όταν αισθάνεσαι ότι σε χρειάζονται – αλλά μπορούν να επιβιώσουν χωρίς εσάς. Τουλάχιστον για λίγο.

Όσο περισσότερο αφήνεις τον εαυτό σου να χαλαρώσει τώρα, τόσο περισσότερο μπορείς να είσαι εκεί για αυτούς (και τον εαυτό σου) αύριο.

Διαβάστε επίσης:

Σαλάτα ρόκα με φακές και ψητά κολοκυθάκια

Όσα πρέπει να ξέρεις για τον έρπη, ένα από τα πιο διαδεδομένα μεταδιδόμενα νοσήματα
 

Πηγή: savoirville