Roger Waters: Κατηγορεί το Ισραήλ ότι επινοεί ιστορίες για την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς

«Δεν μπορείτε να υπερασπιστείτε το κράτος του Ισραήλ στη γενοκτονία που συντελείται σήμερα, αύριο και μεθαύριο στη Γάζα», ανέφερε ο Ρότζερ Γουότερς 

Ο Roger Waters των Pink Floyd δήλωσε ότι η Χαμάς ήταν «ηθικά υποχρεωμένη να αντισταθεί στην κατοχή» στις 7 Οκτωβρίου και κατηγόρησε το Ισραήλ ότι «επινοεί ιστορίες» σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση.

Ο 80χρονος μουσικός προκάλεσε αντιδράσεις το καλοκαίρι φορώντας ένα πανωφόρι -ναζιστικού τύπου- στις συναυλίες του, που είχε σαν αποτέλεσμα να ερευνηθεί από τη γερμανική αστυνομία μετά από μια συναυλία στο Βερολίνο. 

Μιλώντας στο podcast «Rumble System Update» με τον Glenn Greenwald, ο «γερόλυκος» της ροκ είπε ότι υπήρχε «κάτι πολύ ύποπτο» σχετικά με το γεγονός ότι το Ισραήλ δεν αντιλήφθηκε ότι η Χαμάς εισέβαλε. Ο Waters αμφισβητεί τις φρικαλεότητες που διαπράττει η Χαμάς, λέγοντας ότι η τρομοκρατική οργάνωση είναι «απολύτως νομικά και ηθικά υποχρεωμένη να αντισταθεί».

Συγκεκριμένα ο Roger Waters είπε: «Δεν ξέρουμε τι έκαναν, αλλά ήταν δικαιολογημένο να αντισταθούν στην κατοχή; Ναι! Αλλά και πάλι πρόκειται για τη σύμβαση της Γενεύης - είναι απολύτως νομικά και ηθικά υποχρεωμένοι να αντισταθούν στην κατοχή από το 1967. Είναι μια υποχρέωση». 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Roger Waters (@rogerwaters)

Και συνέχισε: «Όπως είπα σε δήλωση μετά από αυτό, αν διαπράχθηκαν εγκλήματα πολέμου τα καταδικάζω. Επιτέλους βγήκαν στοιχεία για το πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν πραγματικά, ποιοι ήταν, εκείνη την ημέρα. Πιθανώς, οι πρώτοι 400 ήταν ισραηλινό στρατιωτικό προσωπικό. Αυτό δεν είναι έγκλημα πολέμου. Φυσικά, και δεν το καταδικάζω αυτό, αλλά το πράγμα βγήκε εκτός ελέγχου από τους Ισραηλινούς που επινόησαν ιστορίες για αποκεφαλισμούς μωρών».

Τέλος, ο ίδιος ανέφερε: «Δεν μπορείτε να υπερασπιστείτε το κράτος του Ισραήλ στη γενοκτονία που συντελείται σήμερα, αύριο και μεθαύριο στη Γάζα».

Μιλώντας για τρομοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο podcast ανέφερε: «Ας περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί, ήταν η πρώτη μου αντίδραση. Η δεύτερη αντίδρασή μου ήταν: "Πώς στο διάολο οι Ισραηλινοί δεν ήξεραν ότι θα συμβεί αυτό;". Υπάρχει κάτι πολύ ύποπτο σε αυτό». 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Roger Waters (@rogerwaters)

Πηγή: skai.gr