Ενθουσίασε το κοινό η Βασίλισσα Ελισάβετ με τον χαιρετισμό της

Γιορτάζει την Εβδομάδα του Holyrood.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ παρευρέθηκε με καλή διάθεση στο Εδιμβούργο. Η 96χρονη μένει στο Παλάτι του Holyroodhouse, την επίσημη βασιλική της κατοικία στη Σκωτία και ως επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρακολουθούσε τον στρατό, το ναυτικό και την αεροπορία οι οποίοι συμμετείχαν σε παρέλαση στους κήπους του παλατιού.

Μάλιστα, καθώς η βασίλισσα έκανε την είσοδό της ο βασιλικός χαιρετισμός που δόθηκε ενθουσίασε πολλούς. Ενώ στην συνέχεια, ο Λόρδος Λυών, παρουσίασε τρεις ανώτερους εκπροσώπους από τις υπηρεσίες στην μεγαλειότητα.

Ο Υποστράτηγος απευθύνθηκε στη βασίλισσα Ελισάβετ, λέγοντας: «Εμείς, τα υπηρετούντα μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Μεγαλειότητάς σας, δεσμευμένοι με τον όρκο μας προς εσάς, τους κληρονόμους και τους διαδόχους σας, προσφέρουμε για την ευγενική αποδοχή σας το κλειδί Majesty’s Royal Castle του Εδιμβούργου».

Η βασίλισσα απάντησε: «Επιστρέφω αυτό το κλειδί στη φύλαξη του Κυβερνήτη μου, του Κάστρου του Εδιμβούργου, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη συμβολική πράξη πίστης των ενόπλων δυνάμεών μας, σίγουρη για την πιστή σας στον όρκο σας». Η ίδια φαίνεται να γιορτάζει την Εβδομάδα του Holyrood, γνωστή και ως Βασιλική Εβδομάδα, στη Σκωτία μέχρι και την Παρασκευή 1 Ιουλίου με πολλά άλλα μέλη της οικογένειάς της.

Τη Δευτέρα, βγήκε μαζί με τον κόμη και την κόμισσα του Γουέσεξ για την τελετή των κλειδιών. Της παραδόθηκαν συμβολικά τα κλειδιά της πόλης από τον Λόρδο Προβόστ και η παράδοση υπαγορεύει στη συνέχεια να τα επιστρέψει, αναθέτοντας τη φύλαξή τους στους εκλεγμένους αξιωματούχους του Εδιμβούργου.

Πηγή: Must