«Σηκώνει»… το λάβαρο της επανάστασης και η Μέγκαν Μαρκλ για τις αμβλώσεις στις ΗΠΑ – Στο πλευρό της και ο πρίγκιπας Χάρι

Στο πλευρό της Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι για τις αμβλώσεις

Σε συνέντευξή της στη «Vogue», η Δούκισσα του Σάσεξ προέτρεψε τους άνδρες να εκφράσουν «πιο δυνατά» την οργή τους και αποκάλυψε ότι και ο σύζυγός της είναι δίπλα της και τη στηρίζει

Η Μέγκαν Μαρκλ αποκάλυψε, σύμφωνα με όσα γράφει η «Daily Mail», ότι είναι πρόθυμη να διαδηλώσει στην Ουάσινγκτον κατά της απόφασης Row v Wade για τις αμβλώσεις, μία κίνηση που φαίνεται να υποστηρίζει και ο… «φεμινιστής» σύζυγός της, πρίγκιπας Χάρι!

Η Δούκισσα του Σάσεξ «βράζει» με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ. Όπως δήλωσε στην 88χρονη φεμινίστρια και ακτιβίστρια, Gloria Steinem: «Φαίνεται ότι εσύ κι εγώ θα κάνουμε σύντομα ένα ταξίδι στην Ουάσινγκτον». 

Σε συνέντευξή της στη «Vogue», η Μέγκαν Μαρκλ προέτρεψε, επίσης, τους άνδρες να εκφράσουν «πιο δυνατά» την οργή τους, αναφορικά με τη συγκεκριμένη απόφαση και αποκάλυψε ότι και ο σύζυγός της, πρίγκιπας Χάρι, είναι δίπλα της και τη στηρίζει. 

«Ο σύζυγός μου και εγώ μιλήσαμε πολύ για αυτό τις τελευταίες ημέρες. Είναι και αυτός… ‘’φεμινιστής’’. Πρέπει να διοχετεύσουμε αυτόν τον φόβο σε δράση», είπε χαρακτηριστικά. 

Η Μαρκλ δήλωσε ότι η αποβολή της είχε «σκληρύνει» την άποψή της σχετικά με τη σημασία του δικαιώματος στην άμβλωση. «Σκέφτομαι πόσο τυχερή νιώθω που κατάφερα να αποκτήσω τα δύο μου παιδιά. Ξέρω πώς είναι να έχεις σχέση με αυτό που μεγαλώνει μέσα στο σώμα σου. Ξέρω πώς είναι η αίσθηση της αποβολής, για την οποία έχω μιλήσει δημοσίως. Αν είμαστε «ανοιχτοί» σε συζητήσεις για τα πράγματα που επηρεάζουν τη ζωή και το σώμα μας, τότε και περισσότεροι άνθρωποι θα καταλάβουν πόσο απαραίτητο είναι να υπάρχουν μέτρα προστασίας».

Οι πολιτικές φιλοδοξίες της Μέγκαν έχουν συζητηθεί εδώ και καιρό, κυρίως από τότε που εκείνη και ο Χάρι έφυγαν από τη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών ότι θα σκεφτόταν σοβαρά να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος αν ο σύζυγός της αποσύρει τον βασιλικό του τίτλο. 

Οι φήμες έχουν σαφώς απήχηση στην Ουάσινγκτον, με την αδελφή του προέδρου Τζο Μπάιντεν, Βάλερι, να προσκαλεί πρόσφατα τη Δούκισσα του Σάσεξ να ενταχθεί στο Δημοκρατικό Κόμμα. 
Αν καταφέρει να μπει στον Λευκό Οίκο, η Μέγκαν θα είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ, διαδεχόμενη τη Χίλαρι Κλίντον που απέτυχε οριακά πριν από τέσσερα χρόνια, και η δεύτερη μη λευκή κάτοχος του Οβάλ Γραφείου μετά τον Μπαράκ Ομπάμα. Θα ακολουθούσε, επίσης, τα βήματα του προέδρου Ρόναλντ Ρέιγκαν, ο οποίος ήταν ηθοποιός του Χόλιγουντ για τέσσερις δεκαετίες πριν στραφεί στην πολιτική. 

Πηγή: skai.gr