Κλείσιμο

Ο Κάνιε Γουέστ θα αγοράσει την Parler, το μέσο δικτύωσης για την «ελευθερία του λόγου»

Η πλατφόρμα υπόσχεται πλήρη ελευθερία λόγου και απουσία ελέγχου περιεχομένου, σημαντικό πλεονέκτημα για τον ράπερ, ο οποίος έκανε πρόσφατα αντισημιτικά σχόλια, με συνέπεια να μπλοκαριστεί από Instagram και Twitter

Την αγαπημένη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης των συντηρητικών Αμερικανών Parler σκοπεύει πρόκειται να αγοράσει ο εκκεντρικός ράπερ Κάνιε Γουέστ, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η εταιρεία. 

Η πλατφόρμα υπόσχεται πλήρη ελευθερία λόγου και απουσία ελέγχου περιεχομένου, σημαντικό πλεονέκτημα για τον ράπερ, ο οποίος έκανε πρόσφατα αντισημιτικά σχόλια, με συνέπεια να μπλοκαριστεί από Instagram και Twitte. Ακόμα φόρεσε και μπλουζάκια «White Lives Matter» προκαλώντας την οργή πολλών Αμερικανών. 

Η Parlement Technologies ανακοίνωσε την είδηση λέγοντας ότι η συμφωνία θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός «μη ακυρώσιμου οικοσυστήματος όπου όλες οι φωνές είναι ευπρόσδεκτες». 

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου, ο Γουέστ είπε: «Σε έναν κόσμο όπου οι συντηρητικές απόψεις θεωρούνται αμφιλεγόμενες, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι έχουμε το δικαίωμα να εκφραζόμαστε ελεύθερα». 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Parlement Technologies, Τζορτζ Φάρμερ, δήλωσε ότι «είναι τιμή της εταιρείας να τον βοηθήσει να πετύχει τους στόχους του». 
 

Πηγή: skai.gr