Μήπως αγχώνεσαι περισσότερο όταν προσπαθείς να ηρεμήσεις; - Διάβασε ποια είναι η λύση

Το δύσκολο και απαιτητικό πρόγραμμα που έχουμε λίγο πολύ όλοι, μας κρατάει σε μια εγρήγορση και ένα συνεχόμενο άγχος 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μη χαλαρώνουμε ποτέ, και όταν αυτό συμβαίνει να μη μπορούμε να το διαχειριστούμε- κι έτσι σαν ένας φαύλος κύκλος μας ξαναγυρίζει στην ίδια κατάσταση.

Η αλήθεια είναι πως για να ηρεμήσουμε πραγματικά, πρέπει να είμαστε σε μια κατάσταση mindfulness ή αλλιώς ενσυνειδητότητας και αυτό είναι σχετικά δύσκολο, καθώς και μόνο στην ιδέα αγχωνόμαστε περισσότερο.

Μια λύση που έχουν βρει οι ψυχολόγοι ως μέσο για να ηρεμούμε ψυχικά αλλά και σωματικά από το καθημερινό και συνεχόμενο μας άγχος, είναι το γέλιο.

Έτσι σου βρήκαμε μια μέθοδο την οποία μπορείς να δοκιμάσεις άμεσα όπου κι αν βρίσκεσαι, ώστε να χαλαρώσεις.

#1. Σκέψου το αγαπημένο σου τραγούδι. Αυτό που με το που το ακούς αλλάζει η διάθεση σου κατευθείαν, αυτό που σε αντιπροσωπεύει απόλυτα σαν άτομο. Ξεκίνα να το τραγουδάς από μέσα σου όπως θα έκανες κάθε στιγμή που θα σου ερχόταν στο μυαλό.

#2. Τώρα τραγούδησε στίχους από ένα άλλο διαφορετικό τραγούδι, συνδυάζοντας τα έτσι ώστε να μοιάζουν με ένα.

#3. Συνέχισε να το κάνεις μέχρι να νιώσεις γελοία και να ξεκινήσεις να γελάς με εσένα.

#4. Μόλις συνειδητοποιήσεις πως γελάς και νιώθεις έτσι, παρατήρησε το σώμα σου αλλά και την έκφραση του προσώπου σου.

#5. Επανέλαβε μέχρι να νιώσεις καλύτερα.

Στο τέλος θα παρατηρήσεις πως οι μύες σου, η στάση του σώματος σου αλλά και η έκφραση του προσώπου σου θα μαλακώσουν και θα χαλαρώσουν, και θα νιώσει αυτόματα μια ευεξία και μια χαλάρωση.

Αυτό συμβαίνει γιατί πολύ συχνά βάζουμε οι ίδιοι τους εαυτούς μας σε τέτοιες καταστάσεις άγχους και πίεσης, γιατί έτσι μας κάνει η κοινωνία να νομίζουμε πως πρέπει να είναι η ζωή μας, ειδικά για όσους ζούμε στην πόλη και έχουμε αυτούς τους ρυθμούς.

Γι' αυτό, λοιπόν, μη ξεχνάς να χαμογελάς, να λες ευχαριστώ στο σώμα σου και να προσπαθείς να το χαλαρώνεις έστω μια φορά τη μέρα.
 

Πηγή: Savoir Ville