Kate Moss: Το πιο ακριβοπληρωμένο μοντέλο έχει περιουσία που αγγίζει τα 70 εκατ. δολάρια

Το 2007 το περιοδικό «TIME» την εμφάνισε ως έναν από τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο

Η Κέιτ Μος, μάλλον, δεν ανησυχεί για το μέλλον της, αφού η περιουσία της αγγίζει τα 70 εκατ. δολάρια. Το 49χρονο μοντέλο ανακάλυψε η Storm Management το 1988, αφού η ιδρύτρια του πρακτορείου, Sarah Doukas, την είδε να περπατάει στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης μετά από οικογενειακές διακοπές στις Μπαχάμες. 

Στην ηλικία των 14 ετών έκανε το ντεμπούτο της στην πασαρέλα και όλοι πλέον μιλούσαν γι’ αυτήν. Η Κέιτ έγινε διάσημη στα μέσα της δεκαετίας του 1990, με μια γυμνόστηθη διαφήμιση τζιν του οίκου Calvin Klein, όταν ήταν μόλις 16 ετών. Έγινε συνώνυμη με την «heroin chic», αισθητική της δεκαετίας λόγω του αδύνατου κορμιού της και του ανοιχτόχρωμου δέρματός της, αλλά η ίδια χαρακτήρισε τον όρο απαίσιο. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kate Moss (@__katemoss)

Έχει εμφανιστεί στο εξώφυλλο του περιοδικού μόδας «Vogue» περισσότερες από 30 φορές κατά τη διάρκεια της καριέρας της, ενώ το 2007 το περιοδικό «TIME» την εμφάνισε ως έναν από τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο. Χωρίς, πραγματικά, διαλείμματα στην εικοσαετή και πλέον καριέρα της, η μητέρα ενός παιδιού είναι ένα από τα μοντέλα που έχουν εργαστεί πολύ στη βιομηχανία της μόδας. 

Αντιμετώπισε, ωστόσο, ένα σημαντικό εμπόδιο το 2005, όταν φωτογραφίες εφημερίδων φέρεται να την έδειξαν να «σνιφάρει» κοκαΐνη σε στούντιο ηχογράφησης με τον τότε φίλο της, τον τραγουδιστή Pete Doherty. Το σκάνδαλο «κόστισε» στην Κέιτ Μος σημαντικά συμβόλαια με διεθνείς εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Chanel, ενώ ως γνωστόν η H&M την απέσυρε από την καμπάνια της συλλογής Stella McCartney. Κατάφερε, όμως, να κρατήσει μεγάλα συμβόλαια με τον Christian Dior και τη Rimmel και στη συνέχεια κέρδισε πίσω τη συμφωνία της με τη Chanel.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kate Moss (@__katemoss)

Το διάσημο μοντέλο ανέκαμψε και συνέχισε να εξασφαλίζει συμφωνίες με τους Louis Vuitton, Calvin Klein και Virgin Mobile, καθώς και με τους Longchamp, Mango και Vogue-Eyewear, πριν κερδίσει 3 εκατ. λίρες από τον σχεδιασμό ρούχων για το Topshop την επόμενη χρονιά. Η Κέιτ Μος τιμήθηκε ακόμη και στα Βρετανικά Βραβεία Μόδας, για τη συνεισφορά της στη βιομηχανία της μόδας κατά τη διάρκεια των 25 ετών.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kate Moss (@__katemoss)

Το μοντέλο έχει το δικό του πρακτορείο με την επωνυμία «Kate Moss Agency Limited». Τον Ιούλιο αποκαλύφθηκε ότι έχει, σχεδόν, τριπλασιάσει το εισόδημα των πελατών της που έχουν υπογράψει στο πρακτορείο της. Στους πελάτες της περιλαμβάνονται η κόρη της Lila Grace, η τραγουδίστρια Rita Ora και ο γιος του Bobby Gillespie, Lux. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kate Moss (@__katemoss)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kate Moss (@__katemoss)

Πηγή: skai.gr