Και επίσημα «πρίγκιπας» και «πριγκίπισσα» τα παιδιά του Χάρι και της Μέγκαν - Είναι κληρονομικό τους δικαίωμα, λέει το ζεύγος των Σάσεξ

Εκπρόσωπος του Χάρι και της Μέγκαν δήλωσε ότι το θέμα αυτό έχει διευθετηθεί εδώ και αρκετό καιρό σε συνεννόηση με το Παλάτι του Μπάκιγχαμ

Ο Άρτσι και η Λίλιμπετ αναγνωρίστηκαν επίσημα ως πρίγκιπας και πριγκίπισσα από τον βασιλιά Κάρολο. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ενημέρωσαν και την επίσημη ιστοσελίδα με τους τίτλους των δύο παιδιών, ενώ εμφανίζεται και η σειρά διαδοχής τους στον θρόνο. 

Αυτό έγινε λίγο αφότου οι γονείς τους -που ζουν στην Καλιφόρνια- δήλωσαν ότι είναι το «κληρονομικό τους δικαίωμα» σε νέα δήλωσή τους με την οποία υπερασπίζονται την απόφασή τους.

Ο Δούκας και η Δούκισσα επέμειναν, επίσης, ότι το θέμα είχε «διευθετηθεί εδώ και καιρό» με τον βασιλιά Κάρολο, παρά το γεγονός ότι αποκαλύφθηκε μόλις χθες από το ζευγάρι. Ο βασιλιάς Κάρολος λέγεται ότι είπε στον πρίγκιπα Χάρι ότι τα παιδιά του θα μπορούσαν να αποκαλούνται πρίγκιπας και πριγκίπισσα σε μια ιδιωτική συζήτηση, μετά την κηδεία της βασίλισσας πέρυσι. 

Εκπρόσωπος του Χάρι και της Μέγκαν δήλωσε: «Οι τίτλοι των παιδιών είναι κληρονομικό δικαίωμα από τότε που ο παππούς τους έγινε μονάρχης. Το θέμα αυτό έχει διευθετηθεί εδώ και αρκετό καιρό σε συνεννόηση με το Παλάτι του Μπάκιγχαμ». 

Ωστόσο, η 21 μηνών κόρη τους, η Λίλιμπετ, είδε τον βασιλικό τίτλο της «πριγκίπισσας» να χρησιμοποιείται επίσημα όταν το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι βαφτίστηκε στην Καλιφόρνια χωρίς την παρουσία του Καρόλου, της Καμίλα, του Ουίλιαμ και της Κέιτ.

Οι τίτλοι των παιδιών

Πηγές από το περιβάλλον των Σάσεξ είχαν δηλώσει ότι ήταν απογοητευμένοι που το Παλάτι δεν αναγνώρισε αμέσως τους τίτλους των παιδιών μετά τον θάνατο της βασίλισσας πριν από έξι μήνες, όπως γράφει η «Daily Mail». Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, καθώς και τα τρία παιδιά τους, άλλαξαν γρήγορα τους τίτλους τους όταν ο Κάρολος ανέβηκε στο θρόνο τον Σεπτέμβριο. 

Όμως οι τίτλοι του Άρτσι και της Λίλι δεν άλλαξαν παρά μόνο περίπου 24 ώρες μετά την ανακοίνωση της βάπτισης. Πηγές του Παλατιού του Μπάκιγχαμ υποστήριξαν ότι περίμεναν τον Χάρι και τη Μέγκαν να πάρουν την τελική απόφαση.

Το γεγονός ότι ο βασιλιάς Κάρολος δεν το εμπόδισε - παρά την αναταραχή που προκάλεσαν ο Χάρι και η Μέγκαν – θεωρείται ως μια κίνηση συμβιβασμού μεταξύ τους, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα. Βασιλικές πηγές δήλωσαν ότι ο Κάρολος δεν θα «τιμωρούσε» ποτέ τα εγγόνια του με αυτό τον τρόπο.

Εξυπακούεται ότι παρά τις επανειλημμένες επιθέσεις των Σάσεξ στον θεσμό της μοναρχίας και στα μέλη της βασιλικής οικογένειας, υπήρξε αλληλογραφία για το θέμα μεταξύ του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ και των βασιλικών βοηθών.

Ο Χάρι και η Μέγκαν είναι κατανοητό ότι επιθυμούν να μην αρνηθούν στα παιδιά τους το κληρονομικό τους δικαίωμα, αλλά θα τους δώσουν την ευκαιρία να αποφασίσουν οι ίδιοι όταν μεγαλώσουν αν θέλουν να εγκαταλείψουν ή να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τους τίτλους. 

Η βάπτιση της μικρότερης κόρης τους έγινε λίγες ημέρες αφότου ο βασιλιάς Κάρολος έκανε έξωση στο ζεύγος από το σπίτι που τους είχε παραχωρήσει η Ελισάβετ στη Βρετανία, το Φρόγκμορ Κόταζ. Ωστόσο, τους προσκάλεσε στην τελετή της στέψης του, που είναι προγραμματισμένη για τις αρχές Μαΐου, αλλά δεν είναι γνωστό ακόμη αν θα παραβρεθούν.

Πηγή: skai.gr