Jon Voight: Ο πατέρας της Angelina Jolie κατακεραυνώνει την κόρη του για τις δηλώσεις της για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς

«Είμαι πολύ απογοητευμένος που η κόρη μου, όπως τόσοι πολλοί, δεν κατανοούν τον Θεό, τις αλήθειες του Θεού», αναφέρει ο διάσημος ηθοποιός

Ο ηθοποιός Jon Voight κατακεραύνωσε τις αντι-ισραηλινές αναρτήσεις της διάσημης κόρης του, Angelina Jolie, χαρακτηρίζοντάς τες «ψέματα» και λέγοντας ότι «ο ισραηλινός στρατός πρέπει να προστατεύει το έδαφός του». 

Η Angelina Jolie καταδίκασε έντονα την αντίδραση των IDF στις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, από τις οποίες σκοτώθηκαν 1.400 άνθρωποι, η πλειοψηφία των οποίων ήταν άμαχοι.

Ωστόσο, σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, ο 84χρονος ηθοποιός δεν συγκρατήθηκε στην κριτική του προς την κόρη του αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είμαι πολύ απογοητευμένος που η κόρη μου, όπως τόσοι πολλοί, δεν κατανοούν τον Θεό, τις αλήθειες του Θεού»

Η Τζολί, πρώην ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, κατηγόρησε το Ισραήλ ότι «βομβαρδίζει σκόπιμα παιδιά, γυναίκες, οικογένειες, που στερούνται τροφίμων, φαρμάκων και ανθρωπιστικής βοήθειας» κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.

Σε απάντηση, ο πατέρας της δήλωσε ότι είναι απογοητευμένος που η κόρη του δεν καταλαβαίνει ότι ο στόχος της Χαμάς «είναι να εξολοθρεύσει τη γη των Εβραίων».

Ο Jon Voight με την Angelina Jolie

«Πρόκειται για την καταστροφή της ιστορίας της γης του Θεού, των Αγίων Τόπων, της γης των Εβραίων. Πρόκειται για δικαιοσύνη για τα παιδιά του Θεού των Αγίων Τόπων», συνέχισε ο διάσημος ηθοποιός και πατέρας της Angelina Jolie. 

«Το Ισραήλ δέχθηκε επίθεση με απάνθρωπη τρομοκρατία σε αθώα μωρά, μητέρες, πατέρες, παππούδες και γιαγιάδες», σημείωσε ο Voight. «Εσείς οι ανόητοι αποκαλείτε το Ισραήλ ‘’πρόβλημα’’, θα πρέπει να κοιτάξετε τον εαυτό σας και να ρωτήσετε ποιος είμαι εγώ; Τι είμαι εγώ; Και να ρωτήσετε τον Θεό αν μαθαίνω την αλήθεια, ή μου λένε ψέματα και ακολουθώ όλους τους άλλους; Αυτοί που καταλαβαίνουν την αλήθεια βλέπουν το ψέμα.

Αυτά τα ζώα θέλουν να εξαφανίσουν τους Εβραίους, τους Χριστιανούς'» συνέχισε. «Βλέπουν ότι οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν μείνει χωρίς χρηματοδότηση. Τους έχουν δοθεί τεράστιες εισροές χρημάτων, που δεν μοιράστηκαν με τον λαό. Αντ' αυτού, έφτιαξαν όπλα, για την οργή τους. Ο λαός του Ισραήλ νοιάζεται για τους ανθρώπους. Αγαπούν και αγαπιούνται. Κάτι που αυτά τα ζώα δεν καταλαβαίνουν. Η δικαιοσύνη θα επικρατήσει», πρόσθεσε ο ίδιος.  

Ο Voight κάλεσε τη Jolie να επανεξετάσει τη γνώμη της για τον ρόλο του Ισραήλ στον πόλεμο: «Η Χαμάς και αυτή η απάτη της κυβέρνησής της καταστρέφει τον ίδιο της το λαό», πρόσθεσε.

Χαιρέτισε, επίσης, τον «μεγάλο ηρωισμό» του εβραϊκού λαού απέναντι σε μια σειρά από τραγωδίες στην ιστορία, από το Ολοκαύτωμα μέχρι το πρόσφατο «Ολοκαύτωμα της Χαμάς».

Τα σχόλια του Voight έχουν λάβει μέχρι στιγμής χιλιάδες likes και έρχονται μετά από μια σειρά αναρτήσεων της Jolie στο Instagram, στις οποίες καταδίκασε το Ισραήλ για τους βομβαρδισμούς στη Γάζα.

Ο Voight είναι ένας από τους πιο γνωστούς ηθοποιούς της γενιάς του και κέρδισε το Όσκαρ το 1978 για τη συνεργασία του με την Jane Fonda στην ταινία «Coming Home», ενώ ήταν υποψήφιος άλλες τρεις φορές. Ο ηθοποιός έχει αμφισβητήσει τη νίκη του προέδρου Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του 2020, ενώ υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: skai.gr