Jane Fonda: Διαγνώστηκε με καρκίνο, αλλά δεν σκοπεύει να «αποσυρθεί» - Παραμένει μια αφοσιωμένη ακτιβίστρια

Η υποκριτική, πλέον, για την ηθοποιό έχει μετατραπεί -σε μεγάλο βαθμό- σε ένα όχημα της ίδιας για να στρέψει την προσοχή του κόσμου σε διαφορετικά πράγματα

Η Τζέιν Φόντα δεν έχει καμία πρόθεση να «αποσυρθεί» στα 85 της χρόνια και μόλις λίγους μήνες μετά την εξαντλητική χημειοθεραπεία που έκανε για τον καρκίνο.  

Στην πραγματικότητα, η θρυλική ηθοποιός σκοπεύει να διατηρήσει το φορτωμένο πρόγραμμα που ακολουθεί μαζί με τον ακτιβισμό της, που επικεντρώνεται τα τελευταία χρόνια στην κλιματική αλλαγή, όπως αναφέρει το «The Hollywood Reporter».

Η Τζέιν Φόντα πρωταγωνιστεί σε τρεις νέες ταινίες, που θα βγουν όλες μέσα σε περίπου τέσσερις μήνες, κάτι που η -επί σειρά ετών- πρωταγωνίστρια δήλωσε ότι την ικανοποιεί ιδιαίτερα. 

«Ακόμα και στο απόγειο της καριέρας μου - όποτε κι αν ήταν αυτό, υποθέτω στη δεκαετία του ‘70 - δεν είχα ποτέ τρεις ταινίες μέσα σε ένα χρόνο», εξομολογήθηκε η αγαπημένη ηθοποιός σε νέα συνέντευξή της στο THR. «Οπότε αισθάνομαι αρκετά τυχερή», συμπλήρωσε. 

Πρώτη ευκαιρία για την Τζέιν Φόντα είναι ο ρόλος της ως Trish στην κωμωδία «80 For Brady», μαζί με τις Lily Tomlin, Sally Field και Rita Moreno. Οι κυρίες πρωταγωνιστούν ως τέσσερις ηλικιωμένες γυναίκες και οπαδοί των New England Patriots, οι οποίες ταξιδεύουν στο Χιούστον, για να παρακολουθήσουν τον ήρωά τους, τον Τομ Μπρέιντι. 

Το «80 For Brady» αναμένεται να βγει στους κινηματογράφους στις 3 Φεβρουαρίου, το οποίο τελικά έρχεται δύο ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση του Τομ Μπρέιντι για την αποχώρησή του από το NFL, μετά από 23 σεζόν, σε ηλικία 45 ετών. Η άλλη ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί είναι η ανεξάρτητη ταινία «Moving On».

Η τρίτη ταινία που πρωταγωνιστεί είναι η ρομαντική κωμωδία «Book Club: The Next Chapter», μια συνέχεια της κωμωδίας του 2018, που ήταν «βουτηγμένη» στο λευκό κρασί και την οποία έκανε με τις Diane Keaton, Candice Bergen και Mary Steenburgen.

Οι γυναίκες υποδύονται τέσσερις κολλητές φίλες, που πηγαίνουν τη λέσχη βιβλίου τους στην Ιταλία, για ένα διασκεδαστικό-κοριτσίστικο ταξίδι που δεν είχαν ποτέ. Όταν τα πράγματα εκτροχιάζονται και αποκαλύπτονται μυστικά, οι χαλαρωτικές διακοπές τους μετατρέπονται σε μια μοναδική περιπέτεια. 

Η υποκριτική, πλέον, για την ηθοποιό έχει μετατραπεί -σε μεγάλο βαθμό- σε ένα όχημα της ίδιας για να στρέψει την προσοχή του κόσμου σε διαφορετικά πράγματα. Τα τελευταία χρόνια η ηθοποιός συμμετέχει σε διαμαρτυρίες στο όνομα της κλιματικής αλλαγής.

Η Φόντα πέρασε τα 82α γενέθλιά της στη φυλακή, αφού συνελήφθη για πέμπτη φορά στην Ουάσινγκτον το 2019, κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας για την κλιματική αλλαγή, που ονόμασε «Fire Drill Fridays». 

Ακόμα και όταν ο καρκίνος της «χτύπησε» την πόρτα, η Τζέιν Φόντα δεν το έβαλε κάτω.«Με χτύπησε πραγματικά σκληρά», λέει η ηθοποιός για τη χημειοθεραπεία. «Μερικές φορές η ενέργειά μου απλά εξαντλούνταν. Όταν η χημειοθεραπεία ήταν μέσα μου, μετά από 30 δευτερόλεπτα κατέρρεα».

Τώρα που βρίσκεται σε ύφεση, εξακολουθεί να είναι πολυάσχολη όσο ποτέ, αφιερώνοντας χρόνο στη συγκέντρωση χρημάτων και στην εκστρατεία για πολιτικούς υποψηφίους μέσω του Jane Fonda Climate PAC που ίδρυσε το 2022, ενώ παράλληλα ενημερώνεται για τα νέα διαβάζοντας τρεις εφημερίδες την ημέρα και μια σειρά από βιβλία.

Ομολογώντας ότι δεν σκέφτεται πολύ τη δική της κληρονομιά, η Τζέιν Φόντα παραδέχεται ότι δεν φοβάται να πεθάνει. «Νομίζω ότι λέω την αλήθεια όταν το λέω αυτό», αναφέρει χωρίς δισταγμό και προσθέτει: «Αλλά φοβάμαι, πραγματικά, να φτάσω στο τέλος με πολλές τύψεις, όταν θα είναι πολύ αργά για να κάνω κάτι. Και όταν το καταλαβαίνεις αυτό, καθοδηγεί τον τρόπο που ζεις». 

Η καριέρα της Τζέιν Φόντα ξεκίνησε με τη θεατρική της δουλειά στα τέλη της δεκαετίας του 1950, η οποία έθεσε τα θεμέλια για την κινηματογραφική της καριέρα, περίπου, τη δεκαετία του 1960.

Μεταξύ των πιο αξιομνημόνευτων ταινιών της συγκαταλέγονται οι «Cat Ballou» (1965), «The Chase» (1966), «Barbarella» (1968), «Fun With Dick and Jane», (1977), «Coming Home» (1978), «The China Syndrome» (1979), «The Electric Horseman» (1979), «On Golden Pond» (1980), «The Morning After» (1986) και «Stanley & Iris» (1990). 

Πηγή: skai.gr