Κλείσιμο

Jamie Lee Curtis: «Έχω μια τρανς κόρη. Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να εξοντώσουν αυτήν και ανθρώπους σαν κι αυτήν»

Η ηθοποιός μίλησε για την τρανσφοβία και αποκάλυψε ότι η κόρη της έχει δεχτεί απειλές θανάτου 

Η ηθοποιός Jamie Lee Curtis μίλησε για τη βία κατά των τρανς ατόμων σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο ισπανικό ραδιοφωνικό δίκτυο Cadena SER. Η 63χρονη ηθοποιός εξήγησε πώς η τρανς κόρη της δέχεται απειλές θανάτου και εξέφρασε την ανησυχία της για την «τρομακτική αύξηση της τρανσφοβίας».

«Έχω μια τρανς κόρη. Υπάρχουν απειλές κατά της ζωής της μόνο και μόνο επειδή υπάρχει!», δήλωσε η ίδια. «Υπάρχουν άνθρωποι, που θέλουν να εξοντώσουν αυτήν και ανθρώπους σαν αυτήν. Το επίπεδο του μίσους... Είναι σαν να μην έχουμε μάθει τίποτα από τον φασισμό, σαν να μην έχουμε μάθει ότι το αποτέλεσμά του, είναι η εξόντωση των ανθρώπων. Αυτό είναι τρομακτικό».

«Η Jamie Lee Curtis, λοιπόν, φοβάται, και θα έπρεπε να φοβάστε κι εσείς», συνέχισε. «Και η Jamie Lee Curtis έχει φωνή και προσπαθεί να τη χρησιμοποιήσει. Και θα έπρεπε να το κάνετε κι εσείς. Και έτσι αλλάζουμε τα πράγματα. Τα σκεφτόμαστε, μαθαίνουμε γι' αυτά και στη συνέχεια χρησιμοποιούμε τη φωνή μας για να τους δώσουμε προσοχή και να καταπολεμήσουμε τα κακώς κείμενα».

Τη συνέντευξη μοιράστηκε στο Twitter η τρανς ακτιβίστρια, Carla Antonelli, η οποία ήταν το πρώτο τρανς μέλος του κοινοβουλίου στην ιστορία της Ισπανίας. 
 

Πηγή: skai.gr