Κλείσιμο

Ιδέες για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τους χώρους σε ένα μικρό σαλόνι

Κανένας χώρος δεν είναι πολύ μικρός για να μην μπορεί να γίνει ενδιαφέρον

Ψάχνεις ιδέες για το μικρό σου σαλόνι; Εάν έχεις δυσκολευτεί να βάλεις σε τάξη τα έπιπλα ή να επιλέξεις μια χρωματική παλέτα, αυτές οι έξυπνες ιδέες για ένα μικρό σαλόνι μπορούν να σε βοηθήσουν.

Ακολουθούν 4 ιδέες διακόσμησης και συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να αξιοποιήσεις στο έπακρο τον χώρο σου.

Minimal σιλουέτες

Σε ένα μικρό χώρο, οι λεπτές γραμμές είναι πάντα ένα ασφαλές στοίχημα – τα ογκώδη έπιπλα μπορεί να διακόψουν το οπτικό πεδίο και να εμποδίσουν το βάθος ή το πλάτος ενός δωματίου, κάνοντάς το να φαίνεται μικρότερο. Τα γυάλινα τραπεζάκια σαλονιού με τα λεπτά πόδια διπλασιάζουν το αποτέλεσμα, όπως και οι χαμηλοί καναπέδες που αναδεικνύουν περισσότερο το ύψος ενός δωματίου. Επίσης λειτουργεί το φυσικό φως στο δωμάτιο. 

Αξιοποίησε κάθε γωνία

Σε ένα μικρό σαλόνι, κάθε εκατοστό του χώρου πρέπει να χρησιμοποιείται έξυπνα. Σκέψου ράφια σε εσοχές, ένας πάγκος που μπορεί να λειτουργήσει ως γραφείο.

Διάλεξε ανοιχτά χρώματα

Τα μικρότερα σαλόνια είναι καλύτερα με ανοιχτά, παστέλ χρώματα. Από dusty ροζ έως γκρι, μια απαλή χρωματική παλέτα θα εξασφαλίσει ότι το δωμάτιό σας θα φαίνεται ευρύχωρο. Αγαπάμε αυτήν τη δημιουργική απόχρωση ροζ-λευκού.

Πρόσθεσε ένα δυνατό χρώμα

Μπορεί να είναι πραγματικά αποτελεσματικό για έναν μικρό χώρο τα έντονα, πιο σκούρα χρώματα με σκοπό να δημιουργήσεις μια δραματική, οικεία αίσθηση που σε κάνει να εστιάζεις στο στυλ του δωματίου και όχι στο μέγεθος του. 

Πηγή: Savoir Ville