Η νέα στάση για χαλάρωση είναι τα πόδια ψηλά

Τα πόδια ψηλά είναι η παλιά καλή συνταγή για χαλάρωση και καλή κυκλοφορία

Το να βάζεις τα πόδια σου ψηλά σε ένα σημείο, όταν είσαι κουρασμένη, είναι μια σχεδόν αντανακλαστική κίνηση. Το έκαναν οι παλιοί και τώρα το κάνουν και οι νέοι και μάλιστα, είναι η νέα τάση στα social media.

Αλλά, τι έγινε; Πώς έγινε αυτή η παραδοσιακή στάση χαλάρωσης, η νέα τάση του wellness;

Η αλήθεια βρίσκεται στη γιόγκα, που στις μέρες μας είναι από τις πιο δημοφιλείς τεχνικές χαλάρωσης και ευεξίας και η αλήθεια είναι, ότι είναι και ιδιαίτερα αποτελεσματική.

Τα οφέλη

Εκτός λοιπόν, του ότι το να βάζεις τα πόδια ψηλά, τα ξεκουράζεις και χαλαρώνεις όλο σου το σώμα, η στάση αυτή έχει και άλλα οφέλη.

Καταρχάς, βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του αίματος. Σκέψου ότι όλη μέρα ή τα πόδια σου είναι σχεδόν «κρεμασμένα» ή είσαι όρθια και σηκώνουν όλο το βάρος. Αυτό λοιπόν, έχει ως αποτέλεσμα να επιβραδύνει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα. Το αίμα συγκεντρώνεται κυρίως, στα πόδια και πολλές φορές προκαλεί πρήξιμο, κράμπες και κούραση.

Επίσης, η στάση αυτή ξεκουράζει και αποφορτίζει τη μέση και την πλάτη σου. Παράλληλα, είναι μια βολική θέση, που βοηθάει το κορμί να αποβάλλει την πίεση και την ένταση και να ηρεμήσει. Ειδικά πριν από τον ύπνο, είναι ότι καλύτερο.

Γενικά λοιπόν, το να σηκώνεις τα πόδια σου ψηλά είναι μια στάση χαλάρωσης και ανάπαυσης.

Ο τρόπος

Το βασικό είναι ότι κάνεις να το κάνεις σωστά, για να είναι και αποτελεσματικό.

Ξάπλωσε κάπου και στερέωσε τα πόδια σου σε ένα τοίχο, σε μια πόρτα ή ακόμα και στο κεφαλάρι του κρεβατιού σου.

Τέντωσε την πλάτη σου έτσι ώστε, οι ώμοι σου να είναι κάτω από το σώμα σου, προς τα πίσω. Πλησίασε του γλουτούς σου κοντά στον τοίχο, χωρίς όμως να ακουμπάνε σε αυτόν. Τα χέρια τοποθέτησέ τα στο πλάι, πάνω από το κεφάλι σου ή όπου σε βολεύουν καλύτερα.

Από εκεί και πέρα, μπορείς απλά να παραμείνεις με τα πόδια έτσι απλά στηριγμένα στον τοίχο ή να κάνεις κάποιες ασκήσεις.

Για παράδειγμα, μπορείς να ανασηκώνεις ελαφρά τους γλουτούς σου. Επίσης, μπορείς να κάνεις ένα «περπάτημα» στον τοίχο. Δηλαδή, να λυγίσεις τα γόνατα, να ακουμπήσεις τις πατούσες σου και να «περπατάς» πάνω κάτω.

Γενικά αυτή η θέση είναι πολύ βολική και εύκολη, που θα σε ξεκουράσει και θα σε χαλαρώσει. Πόδια ψηλά λοιπόν.

Πηγή: Savoir Ville