Η Kylie Minogue στα 55 της: Η «πριγκίπισσα» της ποπ μπορεί να είναι μικροσκοπική, αλλά «πολύ σκληρή για να πεθάνει»

Το νέο άλμπουμ, το οποίο περιλαμβάνει 11 τραγούδια, θα κυκλοφορήσει στις 22 Σεπτεμβρίου  

Ένας από τους μεγάλους άγραφους κανόνες της σόουμπιζ θα μπορούσε να είναι: Ποτέ μην ξεγράφεις την Kylie Minogue. Καθώς κλείνει τα 55 της χρόνια, η Kylie Minogue επιστρέφει στην κορυφή των charts με το single «Padam Padam», εμπνευσμένο από το ομώνυμο τραγούδι της Édith Piaf του 1951. Το τραγούδι κατέκτησε την κορυφή του βρετανικού Big Top 40. 

«Σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ», ανέφερε η Minogue στην ανάρτησή της στο Instagram για τα γενέθλιά της: «Η καρδιά μου είναι γεμάτη χαρά».

Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της καριέρας της Kylie είναι η εργασιακή της ηθική. Υπήρξε μια αναγκαστική ζοφερή παύση όταν διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2005, κάτι που αργότερα σημείωσε ότι άλλαξε τη στάση ζωής της. 

Για κάποια που η καριέρα της ήταν γεμάτη λάμψη, η Minogue έχει επίσης ένα χάρισμα για την κανονικότητα. Θεωρείται προσγειωμένη και χιουμοριστική: όσο σύντομη και αν ήταν, φάνηκε να διασκεδάζει επιστρέφοντας στο περσινό φινάλε του «Neighbours». Αποπνέει επίσης καλή συμπεριφορά, θάρρος και την ικανότητα να χορεύει και να τραγουδά. Ωστόσο, δεν ήταν όλα ρόδινα για τις δημόσιες σχέσεις της. Υπήρξαν λιγότερο από λατρευτικές κριτικές για την υποκριτική της. 

Επίσης, για πολλές δεκαετίες, ήταν η φτωχή, «άτεκνη» Kylie. Για ένα διάστημα, επίσης, η Minogue συναγωνιζόταν τη Jennifer Aniston στην «κατοχή» της μήτρας, με τις περισσότερες εικασίες στην ιστορία των διασημοτήτων.

Παρ' όλα αυτά, σε αντίθεση με τη Μαντόνα, που είναι σχεδόν 10 χρόνια μεγαλύτερη, η Μινόγκ κατάφερε με κάποιο τρόπο να αποφύγει τουλάχιστον μερικά από τα βιομηχανικά επίπεδα σεξιστικών, μισογυνιστικών επιθέσεων που συνοδεύουν τις μεγαλύτερες γυναίκες καλλιτέχνιδες. 

Γιατί συμβαίνει αυτό; Μήπως -εν μέρει- επειδή η Μαντόνα είναι η επιτομή της απαιτητικής σταρ (Σεβαστείτε με! Θαυμάστε με!). Αντίθετα, η Minogue ήταν και είναι πάντα πιο προσγειωμένη. Αν και ενθουσιασμένη με την επιτυχία του «Padam Padam», καταφέρνει επίσης να φαίνεται λίγο έκπληκτη, σαν να είναι όλα αυτά μια υπέροχη, απροσδόκητη απόσπαση της προσοχής της από την οινοποιία και τη σειρά αρωμάτων της. 

«Αισθάνομαι ότι με το ένα πόδι είμαι στον παλιό κόσμο και με το άλλο στον καινούργιο. Θαυμάζω τους ανθρώπους που είναι πραγματικά καλοί σε αυτό», δήλωσε η ίδια. Και, ίσως, είναι αυτό ένα σημάδι ότι μια από τις πιο πολυμήχανες ερμηνεύτριες της ποπ είναι έτοιμη να προσαρμοστεί ξανά και να συμβαδίσει με την εποχή. 

Πηγή: skai.gr