Και το σίριαλ συνεχίζεται… Η Άμπερ Χερντ ζητά την αναίρεση της απόφασης υπέρ του Τζόνι Ντεπ

Οι δικηγόροι της Χερντ, η οποία κρίθηκε ένοχη για τρεις κατηγορίες δυσφήμισης, ισχυρίστηκαν ότι η απόφαση δεν υποστηρίζεται από τα αποδεικτικά στοιχεία κατά τη διάρκεια της πολύκροτης δίκης του πρώην ζευγαριού

Η Άμπερ Χερντ ζήτησε από δικαστή της Βιρτζίνια να απορρίψει την απόφαση που έχασε στην αγωγή δυσφήμισης που κατέθεσε ο πρώην σύζυγός της Τζόνι Ντεπ, ισχυριζόμενη ότι τα στοιχεία και οι ισχυρισμοί δεν ευσταθούν, σύμφωνα με δημοσίευμα της «New York Post». 

Οι δικηγόροι της Χερντ, η οποία κρίθηκε ένοχη για τρεις κατηγορίες δυσφήμισης που υπέβαλε ο διάσημος ηθοποιός, ισχυρίστηκαν -σε μια 43σέλιδη αίτηση που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα- ότι η απόφαση δεν υποστηρίζεται από τα αποδεικτικά στοιχεία κατά τη διάρκεια της πολύκροτης δίκης του πρώην ζευγαριού.

Το έγγραφο αναφέρει ότι ο Ντεπ «προχώρησε αποκλειστικά σε μια… θεωρία δυσφήμισης με υπαινιγμό, εγκαταλείποντας κάθε ισχυρισμό ότι οι δηλώσεις της κ. Χερντ ήταν πραγματικά ψευδείς», υποστηρίζουν τα έγγραφα που κατατέθηκαν την Παρασκευή.

Οι δικηγόροι της Χερντ υποστηρίζουν, επίσης, ότι ο «ένορκος 15» της επιτροπής μπορεί ακόμη και να επιλέχθηκε παράνομα, δίνοντας λάθος ημερομηνία γέννησης κατά τη διάρκεια της επιλογής των ενόρκων. 

Ο 58χρονος Ντεπ μήνυσε την πρώην σύζυγό του, ισχυριζόμενος ότι έβλαψε την καριέρα του με το γνωστό πλέον άρθρο της στην εφημερίδα «The Washington Post» το 2018, στο οποίο ισχυριζόταν ότι ήταν θύμα ενδοοικογενειακής κακοποίησης και δεν άφηνε αμφιβολίες ότι η αναφορά αφορούσε τον πρωταγωνιστή των ταινιών «Οι Πειρατές της Καραϊβικής».

Ο δικηγόρος του Ντεπ σημείωσε ότι η κατάθεση της Χερντ ήταν «αυτό που περιμέναμε, απλώς μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική». Στην ετυμηγορία του περασμένου μήνα, οι ένορκοι επιδίκασαν στον Ντεπ 10 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση και 5 εκατομμύρια δολάρια ως ποινική αποζημίωση, αν και ο νόμος της Βιρτζίνια περιόρισε το σύνολο στα 10,3 εκατομμύρια δολάρια.

Η 36χρονη Χερντ, η οποία άσκησε ανταγωγή, κέρδισε 2 εκατομμύρια δολάρια για έναν από τους ισχυρισμούς της. Ωστόσο, η νομική ομάδα της ηθοποιού υποστήριξε στη νέα δικαστική κατάθεση ότι ο Ντεπ δεν κατάφερε να αποδείξει ότι η καριέρα και η φήμη του επηρεάστηκαν από το άρθρο της Άμπερ Χερντ. 

«Ο κ. Ντεπ δεν παρουσίασε κανένα αποδεικτικό στοιχείο για οποιαδήποτε περιουσιακή ζημία που υπέστη στο περιορισμένο χρονικό διάστημα από τις 18 Δεκεμβρίου 2018 έως τις 2 Νοεμβρίου 2020», αναφέρεται στην πρόταση. «Δεν υπήρξαν αποδείξεις για οποιοδήποτε έργο ή χαμένες εμπορικές ευκαιρίες».

Οι δικηγόροι σημείωσαν ότι ο Ντεπ δεν είχε υπογράψει συμβόλαιο για τη συνέχεια των «Πειρατών της Καραϊβικής», παρά το γεγονός ότι ισχυρίστηκε στη δίκη ότι η «Washington Post» του κόστισε τον ρόλο. Τα έγγραφα υποστηρίζουν, επίσης, ότι ο Ντεπ απέτυχε να διαψεύσει τους ισχυρισμούς περί κακοποίησης.

Πηγή: skai.gr