Γιατί η Βασίλισσα Ελισάβετ πήρε την απόφαση να φορά έντονα χρώματα

Τα τελευταία χρόνια, την επιμέλεια της εικόνας της είχε η βοηθός της Αντζελα Κέλι, η οποία στο βιβλίο της με τίτλο «Ντύνοντας τη βασίλισσα» εξηγεί την άποψη που είχε η Βασίλισσα για τα ρούχα της

Το βράδυ της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου η βασίλισσα Ελισάβετ σε ηλικία 96 ετών άφησε την τελευταία της πνοή, βυθίζοντας σε πένθος ολόκληρη την Βρετανία. Μετά την δυσάρεστη είδηση, όλοι κάνουν μια αναδρομή στην πορεία της μακροβιότερης Βρετανίδας μονάρχη και θυμούνται τα highlights της ζωής της. Κατά τη διάρκεια αυτής της αναδρομής, ένα από τα πράγματα που ξεχωρίζουν, είναι σίγουρα οι bold εμφανίσεις της. Πάντοτε κομψή και προσεγμένη, η βασίλισσα Ελισάβετ έκλεβε την παράσταση σε κάθε της εμφάνιση.

Γιατί όμως επέλεγε να φοράει πάντα έντονα χρώματα και αξεσουάρ; Η εν λόγω στυλιστική απόφαση ήρθε περίπου το 1960, καθώς επιθυμούσε να ξεχωρίζει μέσα στο πλήθος και παράλληλα, έπρεπε τα outfits της να λειτουργούν ενισχυτικά ως εργαλείο της τηλεοπτικής εποχής που τότε είχε αρχίσει να γίνεται έγχρωμη!.

Τα τελευταία χρόνια, την επιμέλεια της εικόνας της είχε η βοηθός της Αντζελα Κέλι, η οποία στο βιβλίο της με τίτλο «Ντύνοντας τη βασίλισσα» ανέφερε «έχει μια εξαιρετική αντίληψη των ενδυμάτων και της μόδας, ενώ γνωρίζει καλά τι της πηγαίνει και τι επιβάλλει η κάθε περίσταση». Μεταξύ άλλων αποκαλύπτει πως μεγάλη σημασία δινόταν πάντα στα  σωστά χρώματα, τα κεντήματα για τα φορέματα, τα υφάσματα που δεν τσαλακώνονται, ενώ υπήρχε συγκεκριμένο μήκος για τα μανίκια και τις φούστες ή τα φορέματα που φορούσε. Δείτε στην συνέχεια 10 σικάτες εμφανίσεις που πραγματοποίησε η Ελισάβετ τα τελευταία χρόνια. 

Και κάπως έτσι είναι ξεκάθαρο πως η βασίλισσα δεν φορούσε έντονα χρώματα γιατί ακολουθούσε πιστά τη μόδα… αλλά για να ξεχωρίζει από το πλήθος.  «Η βασίλισσα ξέρει ότι πάντα πρέπει να ξεχωρίζει από το πλήθος και για αυτό το λόγο τα χρώματα έπαιζαν πάντα σημαντικό ρόλο στη ντουλάπα της», δήλωσε η Καρολίν ντ Γκιντάντ, επιμελήτρια  στην έκθεση του βρετανικού στέμματος.

Πηγή: Must