Courteney Cox: Η περιουσία της αγγίζει τα 150 εκατ. δολάρια – Η κόρη της βαδίζει στα χνάρια της

Η ηθοποιός πρόσφατα απέκτησε «αστέρι» στη Λεωφόρο της Δόξας. Ήταν μαζί της «Ρέιτσελ» και «Φίμπι» από τα «Φιλαράκια»

«Το να είσαι φίλος με την Courteney είναι σαν να είσαι οικογένειά της. Είναι υπεύθυνη για όλα. Από την αρχή της σειράς ‘’Φιλαράκια’’, ήταν τρυφερή, ενδιαφερόταν για τα πάντα πάνω σου. Σε αγαπάμε». Με αυτά τα λόγια, η Τζένιφερ Άνιστον έδειξε πως υπάρχουν φιλίες στο Χόλιγουντ. Σε αντίθεση με αυτό που πίστευε ο Μάρλον Μπράντο ότι «οι περισσότεροι επιτυχημένοι άνθρωποι στο Χόλιγουντ είναι αποτυχημένοι ως άνθρωποι». 

Με περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια μέσα σε μόλις 10 ημέρες, το «Scream» έχει γίνει η ταινία με τα υψηλότερα έσοδα από την πρεμιέρα της το 1996. Εκείνη την εποχή, η Courteney Cox ήταν ήδη μια από τις πιο δημοφιλείς ηθοποιούς στην Αμερική χάρη στον ρόλο της ως Monica Geller στη σειρά «Φιλαράκια». 

Τη δεκαετία του 1980, η Cox εργάστηκε ως μοντέλο και διαφημίστρια, προτού αποκτήσει έναν επαναλαμβανόμενο ρόλο στη σειρά «Family Ties» δίπλα στον Michael J. Fox.

Το ξεκίνημά της ήταν τόσο δύσκολο, που λίγες μέρες πριν πάρει αυτή τη δουλειά, ήταν έτοιμη να επιστρέψει στο Μπέρμιγχαμ, τη γενέτειρά της, για να δουλέψει με τον πατέρα της, πουλώντας πισίνες, λόγω της ζοφερής έλλειψης χρημάτων. 

Σήμερα, η περιουσία της εκτιμάται στα 150 εκατ. δολάρια, όχι μόνο χάρη στη δουλειά της στα «Φιλαράκια», αλλά και από τις περίφημες ικανότητές της να πουλάει σπίτια. «Είμαι από το Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα... Το να έχεις ένα αστέρι στο Walk of Fame δεν είναι κάτι που σκέφτεσαι ότι θα ήταν μια πιθανότητα», δήλωσε η ηθοποιός, η οποία έγινε και πάλι η δημοσιογράφος Gale Weathers, για να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος μεταξύ του αρχικού καστ του «Scream» και μιας νεότερης γενιάς με επικεφαλής ανθρώπους όπως η Jenna Ortega. 

Μόλις πριν από μερικά χρόνια, πριν ο αντίκτυπος της πρόσφατης ταινίας τρόμου και η επανένωση των «Friends» ανανεώσουν το ενδιαφέρον για την Κοξ, αυτό το αστέρι στο Walk of Fame φαινόταν πολύ πιο μακρινό. 

Η καριέρα της έμοιαζε να βρίσκεται σε αδιέξοδο μετά το τέλος του «Cougar Town», μιας σειράς όπου υποδυόταν μια διαζευγμένη γυναίκα. Η ίδια έχει παραδεχτεί ότι μετατόπισε το επίκεντρο της καριέρας της προς τις επιχειρήσεις και την προσωπική της ζωή. 

Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, η Courteney Cox έκανε πρωτοσέλιδα μόνο λόγω των αισθητικών της επεμβάσεων. Η πίεση να δείχνει νεότερη και ο εγγενής ηλικιακός ρατσισμός της βιομηχανίας του θεάματος την επηρέασαν, όπως η ίδια παραδέχτηκε αργότερα. «Υπήρξε μια περίοδος στη ζωή μου που σκέφτηκα: "Ωχ όχι, αλλάζω, φαίνομαι μεγαλύτερη". Έτσι, πέρασα χρόνια κυνηγώντας την ψευδαίσθηση της νεότητας», δήλωσε στους «Times», όχι χωρίς τύψεις. «Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι είχα τρελαθεί με αυτό. Μια μέρα κατάλαβα ότι φαίνομαι πολύ περίεργη με όλες αυτές τις ενέσεις και όλα όσα έκανα στο πρόσωπό μου. Έπρεπε να σταματήσω». Και σταμάτησε…

Η ηθοποιός βρέθηκε, επίσης, στην επικαιρότητα τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της δημόσιας παρουσίασης της μοναχοκόρης της, Coco, νονά της οποίας είναι η Jennifer Aniston. Η 18χρονη Coco εξακολουθεί να επικεντρώνεται στις σπουδές της, αν και έχει ήδη κάνει τα πρώτα της βήματα στον κόσμο της υποκριτικής και φαίνεται ότι βρίσκεται καθ' οδόν για να γίνει ένα επίσημο nepo baby.

Για πρώτη φορά είδαμε στοιχεία για το ταλέντο της Coco σε κάποια βίντεο που γυρίστηκαν κατά τη διάρκεια των διάσημων πάρτι της Cox. Σταρ όπως ο Elton John, η Ellen DeGeneres και ο Ed Sheeran (ο οποίος της κάνει δώρο μια μάσκα του σεξ κάθε φορά που τον αφήνει να μείνει στο σπίτι της όταν ταξιδεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες) έχουν επισκεφθεί την έπαυλή της στο Μαλιμπού. Το ενδιαφέρον του κοινού για τα πάρτι της εκτοξεύτηκε στα ύψη φέτος, αφού ο πρίγκιπας Χάρι αποκάλυψε στα απομνημονεύματά του «Spare» ότι είχε καταναλώσει παραισθησιογόνα μανιτάρια στο σπίτι της. Η Κοξ - το φλερτ του πρίγκιπα στα εφηβικά του χρόνια - απάντησε σε αυτό με το χαρακτηριστικό της χιούμορ: «Σίγουρα δεν τα μοίραζα».
 

Πηγή: skai.gr