Κλείσιμο

Courteney Cox: Απέκτησε «αστέρι» στη Λεωφόρο της Δόξας –Ήταν μαζί της «Ρέιτσελ» και «Φίμπι» από τα «Φιλαράκια»

Το «αστέρι» στη Λεωφόρο της Δόξας είναι κάτι σημαντικό για την ίδια, αλλά δεν είναι η μοναδική διάκριση. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι τα «Φιλαράκια« ήταν υποψήφια για 62 βραβεία 

Από την αρχή, η Courteney Cox ήταν διαφορετική. Ήταν από την Αλαμπάμα - ένα μέρος όπου, όπως θυμάται η ίδια, οι άνθρωποι ήταν εργάτες χάλυβα ή γιατροί - και δεν ήξερε τίποτα για τη βιομηχανία του θεάματος. Έτσι, την αναζήτησε. Ωστόσο, δεν πίστευε ποτέ, ούτε στα πιο τρελά όνειρά της, ότι θα έφτανε η στιγμή που θα αποκτούσε το δικό της «αστέρι» στη Λεωφόρο της Δόξας. 

Το καλοκαίρι μετά την αποφοίτησή της από το λύκειο, η Cox μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και άρχισε να ασχολείται με το μόντελινγκ. «Βρήκα αμέσως δουλειά και σκέφτηκα ότι αυτό ήταν εύκολο», θυμάται η ίδια σε συνέντευξή της στο «Variety». Στη συνέχεια ήρθαν οι αλλαγές. «Πήραν το φρέσκο πρόσωπο της Αλαμπάμα και έκαναν ένα μικρό funky στυλ και ήταν πραγματικά διασκεδαστικό. Άλλαξαν τα πάντα για μένα. Είπαν ότι γεννήθηκα στο Κεντάκι και άλλαξαν το επώνυμό μου σε Myles. Δεν ξέρω γιατί! Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι όταν ήμουν 18 ετών θα έκανα αυτή την καριέρα και θα αγαπούσα τόσο πολύ αυτό που κάνω. Απλά συνέχισα να κάνω πράγματα που με οδήγησαν σε κάτι άλλο και συνέχισα να μαθαίνω και να μαθαίνω και να μαθαίνω».

Δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα έπαιρνε πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεγαλύτερη τηλεοπτική σειρά «Friends» και θα πρωταγωνιστούσε και στα 236 επεισόδια. Επίσης, δεν φανταζόταν ότι θα ήταν επτά φορές υποψήφια για το Screen Actors Guild Award, ένα από τα οποία κέρδισε. Όμως όλα αυτά συνέβησαν, χάρη στη σκληρή δουλειά της.

Με μια καριέρα ηθοποιού που εκτείνεται σε πολλά είδη και χαρακτήρες, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας της αξίζει. 

Το 1987, η Cox κέρδισε τον πρώτο της ρόλο στο «Family Ties». Εμφανίστηκε ως Lauren Miller σε 19 επεισόδια.

«Ήμουν τόσο νευρική. Είναι τόσο δύσκολο να μπαίνεις σε μια επιτυχημένη σειρά», λέει. «Δεν ήμουν guest star, ήμουν επαναλαμβανόμενος χαρακτήρας, αλλά κάθε φορά που πήγαινα ένιωθα σαν να ξεκινούσα από το μηδέν! Το να είμαι σε μια σειρά και να παρακολουθώ τον Michael J. Fox ήταν το καλύτερο μάθημα υποκριτικής και κωμωδίας που έχω δει ποτέ. Ήταν μια σπουδαία εμπειρία, αλλά ταυτόχρονα και αγχωτικό!». 

Σήμερα, εξακολουθεί να αγχώνεται όταν μπαίνει στον κόσμο κάποιου άλλου. Ωστόσο, λέει, ένα από τα θετικά στοιχεία του να είσαι μεγαλύτερος είναι να αντλείς από το παρελθόν.

«Ξέρω πόσο σημαντική είναι η προετοιμασία και ότι δεν είναι μόνο να βασίζεσαι στο ένστικτό σου και σε αυτό που κάνεις από πάντα. Απλώς θέλω συνεχώς να βελτιώνομαι. Επίσης, η εμπειρία αλλάζει τα πράγματα», επισημαίνει. 

Η Courteney Cox

Το «αστέρι» στη Λεωφόρο της Δόξας είναι κάτι σημαντικό για την ίδια, αλλά δεν είναι η μοναδική διάκριση. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι τα «Φιλαράκια« ήταν υποψήφια για 62 βραβεία Primetime Emmy. Βοήθησε το γεγονός ότι οι άνθρωποι γύρω της - τόσο το καστ όσο και η δημιουργική ομάδα της κωμωδίας του NBC- ήταν μια οικογένεια.

«Τα "Φιλαράκια" μου δίδαξαν τη σημασία της συντροφικότητας και της πραγματικής συσπείρωσης. Ήταν τόσο ωραίο να δουλεύεις με ανθρώπους που μπορούσαν να ανταλλάσσουν ιδέες μεταξύ τους. Όλοι ήθελαν το καλύτερο για όλους. Δεν υπήρχε ζήλια, ήταν μόνο: "Ας κάνουμε την καλύτερη παράσταση που μπορούμε και ας στηρίξουμε ο ένας τον άλλον σε αυτό».

Πηγή: skai.gr