Claire Foy: Τρομακτικός stalker απειλούσε τη ζωή της πρωταγωνίστριας του «The Crown»

Ο 49χρονος Jason Penrose παρακολουθούσε την ηθοποιό για πάρα πολύ καιρό, ενώ εμφανίστηκε ακόμη και στο σπίτι της σταρ του «The Crown» στις 17 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους

Τρομακτικός stalker απείλησε τη ζωή της πρωταγωνίστριας του «The Crown», Κλερ Φόι. Ο stalker τρομοκράτησε την ηθοποιό μέσα στο ίδιος της το σπίτι, η οποία φοβήθηκε ότι θα σκότωνε την ίδια και την κόρη της, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο. 

Ο 49χρονος Jason Penrose την παρακολουθούσε για πάρα πολύ καιρό, ενώ εμφανίστηκε ακόμη και στο σπίτι της σταρ του «The Crown» στις 17 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους και χτύπησε επανειλημμένα το κουδούνι της πόρτας, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022. 

Ο Penrose έστειλε περισσότερα από 1.000 email, μεταξύ των οποίων, και ένα σχετικά με τον βιασμό της Φόι και ότι ήθελε να γίνει η κοπέλα του. Προσπάθησε να έρθει σε επαφή με την ηθοποιό στο LinkedIn και το Instagram, ενώ επικοινώνησε, επίσης, με την αδελφή της μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και με τον πρώην φίλο της μέσω μηνυμάτων.

Φορώντας λευκό πουκάμισο και καφέ καπέλο, ο Penrose μίλησε μόνο για να επιβεβαιώσει το όνομά του. Παραδέχτηκε ότι παρακολουθούσε την ηθοποιό. 

Ο Penrose παραπέμφθηκε στο δικαστήριο Wood Green Crown Court για την επιβολή της ποινής, αφού ο δικαστής προειδοποίησε ότι αντιμετωπίζει τουλάχιστον 30 μήνες φυλάκισης.

Ο εισαγγελέας δήλωσε: «Η κυρία Κλερ Φόι έγινε στόχος του κ. Penrose με μια συνεχή, ανεπιθύμητη και εμμονική συμπεριφορά, που ήταν παρεμβατική λόγω των παραληρηματικών του πεποιθήσεων».

Όλη αυτή η κατάσταση είχε «ακραίες επιπτώσεις στη ζωή και την ψυχική της ηρεμία», είπε, προσθέτοντας ο εισαγγελέας. «Δυσκολεύεται να κοιμηθεί και είναι τρομοκρατημένη μέσα στο ίδιο της το σπίτι». 

Σε μια επιστολή που έγραψε στο δικαστήριο, η ηθοποιός είπε: «Οι αδυσώπητες προσπάθειές του να επικοινωνήσει μαζί μου είναι τόσο τραυματικές. Κάθε φορά που νομίζω ότι αυτό έχει διευθετηθεί δεν είναι έτσι. Αισθάνομαι ότι δεν υπάρχει τίποτα που να τον εμποδίζει να επικοινωνήσει μαζί μου. Έχει επηρεάσει κάθε πτυχή της ζωής μου».

Ο Penrose επικοινώνησε αρχικά με τη Κλερ Φόι μέσω του ατζέντη της, ισχυριζόμενος ότι είναι παραγωγός ταινιών. Είχε λάβει θεραπεία στο νοσοκομείο Whittington στο βόρειο Λονδίνο, αλλά όπως προέκυψε σήμερα δεν το κάνει πλέον.

Ο δικαστής David Aaronberg δήλωσε ότι ένα ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί είναι η πιθανότητα απέλασης του Penrose, καθώς ήρθε παράνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο.


 

Πηγή: skai.gr