Amal και George Clooney: Εντυπωσίασαν με την εμφάνισή τους σε φιλανθρωπική εκδήλωση στη Νέα Υόρκη

Τα βραβεία Albie πήραν το όνομά τους από τον δικαστή Άλμπι Σακς, έναν διεθνώς διάσημο Νοτιοαφρικανό νομικό 

Ο Τζορτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ απέπνεαν χολιγουντιανή λάμψη και εντυπωσίασαν με την εμφάνισή τους στα βραβεία Albie, στη Νέα Υόρκη. Τα βραβεία Albie διοργανώνονται από το Ίδρυμα Clooney Foundation For Justice, το οποίο τα απονέμει σε «θαρραλέους υπερασπιστές της δικαιοσύνης, που διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο για αυτό που κάνουν».

Πήραν το όνομά τους από τον δικαστή Άλμπι Σακς, έναν διεθνώς διάσημο Νοτιοαφρικανό νομικό που φυλακίστηκε και στη συνέχεια εξορίστηκε για τον ακτιβισμό του κατά του καθεστώτος του απαρτχάιντ. 

Ο Τζορτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ

Η ιστορία του κράτους της Νοτίου Αφρικής είναι πολύ στενά συνδεδεμένη με τη θεσμοθετημένη πολιτική του απαρτχάιντ, μια πολιτική ευρύτερα γνωστή ως πολιτική των φυλετικών διακρίσεων. Στην ουσία, όμως, ήταν κάτι πολύ χειρότερο, μια πολιτική φυλετικού διαχωρισμού. Το παράδοξο με αυτήν ήταν ότι, ενώ οι περισσότερες πολιτικές διακρίσεων σχετίζονται με την ύπαρξη μειονοτήτων στην επικράτεια ενός κράτους και την καταπίεση μιας μειονότητας από την επικρατούσα πλειοψηφία, στην περίπτωση του απαρτχάιντ συνέβαινε το αντίθετο: η πλειοψηφία των κατοίκων της Νοτίου Αφρικής, οι οποίοι δεν προέρχονταν από τους Ευρωπαίους εποίκους, καταπιέζονταν από τη μειοψηφία των ευρωπαϊκής προέλευσης πολιτών. 

Το Ίδρυμα βράβευσε μια ουκρανική ΜΚΟ, μια ακτιβίστρια από το Κονγκό που «πάλεψε» για τα δικαιώματα των γυναικών και τους βιασμούς και δύο Ιρανούς δημοσιογράφους που αποκάλυψαν την ιστορία της Mahsa Amini, μιας νεαρής γυναίκας από το Ιράν που δολοφονήθηκε γιατί δεν φορούσε σωστά το hijab της. Οι αστυνομικοί που τη συνέλαβαν τη χτύπησαν βίαια μέχρι που η νεαρή γυναίκα χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, έπεσε σε κώμα και τελικά κατέληξε.

Για την τελευταία της εμφάνιση στο… «κόκκινο χαλί», η Amal επέλεξε ένα λευκό φόρεμα με παγιέτες που είχε μια μικρή ουρά. Ο σύζυγός της, Τζορτζ Κλούνεϊ, φόρεσε ένα κλασικό σμόκιν, ενώ ήταν ιδιαίτερα τρυφερός με τη σύζυγό του. 

Πηγή: skai.gr