Βίλια: Μαίνεται η φωτιά -Συνεχείς αναζωπυρώσεις- Ακούστηκαν εκρήξεις- Επιχειρούν τα εναέρια μέσα

Για ένα ακόμη βράδυ η ευρύτερη περιοχή των Βιλίων βρίσκεται στις φλόγες. Η πυρκαγιά καίει στο δήμο Μάνδρας στο σημείο Τιτάν. Ακριβώς απέναντι μαίνεται η φωτιά στη περιοχή Καραούλι,όπου ανεφοδιάζονται τα εναέρια μέσα, τα οποία ξεκίνησαν να επιχειρούν από τις πρώτες πρωινές ώρες. 

Η φωτιά έχει κατέβει χαμηλά προς τον οικισμό Θέα όπου σύμφωνα με παρτυρίες κατοίκων στον ΣΚΑΪ, υπάρχουν κάποιοι οικισμοί και μια επιχείρηση. 

Τέσσερα είναι τα μέτωπα της φωτιάς. Καλύτερη η κατάσταση στο Παλαιοχώρι. Καραούλι, Παλαιοκούνδρα, Άγιος Γεώργιος και το γνωστό πλέον μέτωπο που καίει όλες αυτές τις μέρες στο Όρος Πατέρας. 

Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 427 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 149 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. 

Για τη συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί 5 Ε/Π και 5 Α/Φ (συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200). Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Επί ποδός όλη τη νύχτα τα μηχανήματα της Περιφέρειας, όπως χωματουργικά και υδροφόρες για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών. Η Αστυνομία σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πηγαίνει πόρτα-πόρτα σε σπίτια ζητώντας από τους κατοίκους να εκκενώσουν τη περιοχή Τιτάν που βρίσκεται μεταξύ Παλαιοχωρίου και Άγ. Σωτήρας. 

Πρόκειται για πευκόφυτο οικισμό με τις φλόγες να έχουν κατέβει πολύ χαμηλά και κινούνται προς τη περιοχή λόγω της φοράς του ανέμου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, κατά τη διάρκεια της νύχτας ακούστηκαν και κάποιες εκρήξεις από άγνωστο σημείο. Στη περιοχή Καραούλι περνάνε περιπολικά ζητώντας από τον κόσμο να εκκενώσει το σημείο. 

Αυτή την ώρα επικρατεί άπνοια στη περιοχή, ωστόσο, ανά διαστήματα υπάρχουν κάποιες ριπές ανέμου που μετακινούν τις φλόγες σε διάφορα σημεία. Η φωτιά έχει φουντώσει στη περιοχή Θέα που βρίσκεται σε ψηλότερο σημείο στο βουνό. 

 

Πηγή: skai.gr