Κλείσιμο

Δύσκολο βράδυ για τα Βίλια: Mάχη της πυροσβεστικής με αναζωπύρωση στον Προφήτη Ηλία

Δύσκολο βράδυ στα Βίλια Αττικής καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις  δίνουν μάχη για να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα που μαίνεται στην περιοχή με μια νέα αναζωπύρωση να έχει σημειωθεί νωρίτερα στην περιοχή του Προφήτη Ηλία.

Οι φλόγες είχαν ήδη περάσει από το προαναφερθέν σημείο και κινήθηκαν προς τον ορεινό όγκο με αποτέλεσμα να γίνει μια νέα κινητοποίηση της πυροσβεστικής στην περιοχή παρά το γεγονός πως η εικόνα της φωτιάς γύρω από τον οικισμό ήταν για αρκετό διάστημα αρκετά καλύτερη.

Παρά το γεγονός ότι είχε καταστεί εφικτό να περιοριστεί η φωτιά, οι αναζωπυρώσεις σε περιοχές περιφερειακά από τα Βίλια είναι συνεχείς και διαρκείς.

Η κόλαση φωτιάς στα Βίλια κατέκαψε πυκνό δάσος και κτίσματα. Πύρινες εστίες ξεπηδούσαν συνεχώς από ξερόχορτα τις προηγούμενες ώρες και επεκτείνονταν.

Η πυρκαγιά πήρε εφιαλτικές διαστάσεις φτάνοντας «μια ανάσα» από τον Οικισμό.

Στόχος της πυροσβεστικής είναι η πύρινη λαίλαπα να μην περάσει στο πάνω μέρος του δάσους καθώς εάν κάτι τέτοιο συμβεί η φωτιά θα φτάσει στις Ερυθρές.

Στην πυρκαγιά επιχειρούν 427 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα (9) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 149 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Στην αεροπυρόσβεση επιχειρούν περιοδικά 19 Ε/Π και 10 Α/Φ (συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200). Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Πηγή: skai.gr