Β.Κόκκαλης στον ΣΚΑΪ: Μικρές αναζωπυρώσεις στα Βίλια που αντιμετωπίζονται

Στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ μίλησε το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος έκανε λόγο για ένα πολύ δύσκολο ξημέρωμα στην ευρύτερη περιοχή στα Βίλια. Σημείωσε ότι αυτή την ώρα στα Βίλια δεν υπάρχει πρόβλημα και δεν κινδυνεύει ο οικισμός. 

«Έχουμε το πρόβλημα με τη φωτιά στο Καραούλι, στον Άγιο Χαράλαμπο αριστερά της Αγ. Σωτήρας και στους οικισμούς στη Θέα, στο Παλαιοχώρι, στο Πανόραμα και Παλαιοκούνδουρα».

«Μέχρι τη 01.30 τα ξημερώματα περίπου, στα Βίλια, καιγόταν μια αποθήκη, ένα μικρό αγροτικό σπίτι. Η φωτιά μετά πήδησε πάνω από τον κεντρικό δρόμο, προς το όρος Πατέρα αλλά αναχαιτίστηκε. Οι μικρές εστίες της φωτιάς τέθηκαν υπό έλεγχο», είπε.

«Στην ευρύτερη περιοχή των Βιλίων υπάρχουν μικρές αναζωπυρώσεις που όμως αντιμετωπίζονται». Για το ενδεχόμενο η φωτιά να πάει προς Οινόη, ο ξ. Κόκκαλης είπε πως εξαρτάται από τη κατεύθυνση των ανέμων. Αυτή τη στιγμή φαίνεται πως η φωτιά οδεύει προς τα καμένα. Η φωτιά πηγαίνει προς τα πίσω μεν, αλλά υπάρχουν οικισμοί».

Εάν αλλάξει φορά ο άνεμος υπάρχει πολύ πυκνό δάσος προς την Οινόη με την ελπίδα να μην αλλάξουν φορά οι άνεμοι.

Πηγή: skai.gr