Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Δείπνο σε 250 προσκεκλημένους – Πλάνα από το εσωτερικό του ξενοδοχείου

Πλάνα από το εσωτερικό του ξενοδοχείου όπου παρατέθηκε το δείπνο 

Δείπνο στη μνήμη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου παρέθεσε η οικογένειά του στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». Στο δείπνο παρέστησαν 250 υψηλοί προσκεκλημένοι, βασιλείς, διάδοχοι θρόνων και πρίγκιπες, φιλικά πρόσωπα, πολιτικοί και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.

Δείπνο

Το δείπνο ξεκίνησε μια μιάμιση ώρα καθυστέρηση. Πρώτοι έφθασαν η βασιλομήτωρ της Ισπανίας Σοφίας και ο τέως βασιλιάς Χουάν Κάρλος που χαιρέτισαν τον κόσμο. Λίγο αργότερα έφθασε η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα, αδελφή της Άννας Μαρίας. Ένα τέταρτο μετά έφθασε η σύζυγος του τέως βασιλιά με τα πέντε παιδιά τους και τα εννέα εγγόνια. 

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

Σημειώνεται ότι ο σχεδιασμός για το δείπνο ήταν αρχικά να πραγματοποιηθεί στο roof garden του ξενοδοχείου, γεγονός που δεν κατέστη δυνατό λόγω  των πολλών καλεσμένων. 

Σημειώνεται ότι ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος και και η βασίλισσα Λετίθια έφυγαν για Ισπανία και δεν παρέστησαν στον δείπνο, όπως έφυγε και η βασιλική πριγκίπισσα Άννα της Βρετανίας, το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου και της Σουηδίας και ο πρίγκιπας του Μονακό. Αύριο Τρίτη θα αναχωρήσουν και οι υπόλοιποι. 

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία στο Τατόι το μεσημέρι. Ο ενταφιασμός έγινε δίπλα στους τάφους των προγόνων του, όπως επιθυμούσε ο ίδιος.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

Πηγή: skai.gr