Ολοκληρώθηκε η ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Τατόι

Ενταφιάστηκε στο Τατόι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος - Οι παριστάμενοι στην τελετή στο Τατόι αποχωρούν με προορισμό το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» 

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε λίγο πριν τις 4μμ ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος. Ο ενταφιασμός έγινε δίπλα στους τάφους των προγόνων του, όπως επιθυμούσε ο ίδιος. Το φέρετρό του μεταφέρθηκε στους ώμους των γιων του και των εγγονών του.

Οι παριστάμενοι στην τελετή στο Τατόι αποχωρούν με προορισμό το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» όπου η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα παραθέσει γεύμα στη μνήμη του.

Νωρίτερα, μέσα στο ναό, η οικογένεια σκέπασε με τον οικογενειακό θηρεό το φέρετρο, τα παράσημα και το ολυμπιακό μετάλειο του τέως βασιλιά. Το τρισάγιο στο κοιμητήριο του ναού της Αναστάσεως πραγματοοποιήθηκε παρουσία πλήθους κόσμου και υψηλών προσκεκλημένων.

Η αυτοκινητοπομπή που συνόδευε τη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στον τόπο της ταφής του, κοντά στους τάφους των προγόνων του, έφτασε στο Τατόι λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, μάλιστα, πλήθος πολιτών είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται στις δύο πλευρές του δρόμου που οδηγεί στην είσοδο του κτήματος του Τατοϊου. 

Οι πολίτες, μάλιστα,  θα μπορέσουν πεζοί να ακολουθήσουν από πίσω και να φτάσουν μέχρι τους βασιλικούς τάφους, μετά την ολοκλήρωση του ενταφιασμού. 

Άννα Μαρία

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι  απαγορεύεται η είσοδος στο Τατόι - από το φυλάκιο της «Λεύκας» και έπειτα - σε όσους δεν έχουν πρόσκληση.

τατοι

τατοι

Από τον κόμβο της Βαρυμπόμπης στην Εθνική Οδό έως και την είσοδο των κτημάτων του Τατοΐου τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια.

τατοι

Δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται διάσπαρτες σε πολλά σημεία της διαδρομής.

Πηγή: skai.gr