Η συνέντευξη της Πισπιρίγκου από τον Κορυδαλλό: Ξέσπασε σε κλάματα, τι είπε για τον Μάνο

Λίγες μόνο μέρες μετά από τότε που η δικαιοσύνη αποφάσισε να προφυλακιστεί στον Κορυδαλλό, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ό,τι αφορά τον θάνατο της μεγάλης της κόρης Τζωρτζίνας, η Ρούλα Πισπιρίγκου μιλάει στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Από τις φυλακές, που όπως λέει… «αδίκως τη βάλανε», δηλώνει πως «δεν διαθέτει άλλη υπομονή για το μαρτύριο που περνάει», προσμένοντας «την άμεση αποφυλάκισή της, με τις ανάλογες νομικές ενέργειες των δικηγόρων της».

– Το αίτημα, επειδή δεν κατατέθηκε τη μέρα που αρχικά ειπώθηκε, θα προχωρήσει τελικά;

«Ναι, θα το κάνουμε. Αν και υπάρχει δυσκολία σε τεχνικούς συμβούλους που απαιτούνται. Με το ζόρι, αλλά θα γίνει. Είπε ο υπουργός Υγείας ότι θα κινηθεί νομικά αν δυσφημιστούν γιατροί και ξαφνικά μαζεύτηκαν όλοι. Αλλά, θα γίνει με τεχνικούς συμβούλους, για να ενισχυθεί το αίτημα όπως πρέπει».

Σήμερα, συμπληρώνονται τρία χρόνια από το θάνατο του πρώτου κοριτσιού που έφυγε από τη ζωή, της Μαλένας.

– Πώς είναι μια τέτοια μέρα και να είσαι στη φυλακή;

«Είμαι πολύ χάλια ψυχολογικά, λόγω της ημέρας. Δεν έχω τη Μαλένα μου στην αγκαλιά μου. Δεν περίμενα ότι τα πράγματα θα φτάνανε εδώ που φτάσανε».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου σταματάει για λίγο τη συνομιλία μας… και κλαίει. Μετά από λίγο, συνεχίζει:

«Ξέρω ότι μ’ ακούνε και οι τρεις (Μαλένα, Ιριδα, Τζωρτζίνα) και ότι ξέρουν τι μάνα είχανε».

– Ναι, αλλά πρέπει να το αποδείξεις αυτό...

«Πιστεύω ότι στο τέλος η αλήθεια βγαίνει πάντα μπροστά. Το προσπαθώ, το προσπαθούμε».

– Βλέπω ότι περιμένεις πώς και πώς να βγεις. Ετσι δεν είναι; Και αυτό το βλέπεις πάρα πολύ κοντά. Ετσι είναι;

«Δεν έχω κάνει τόσα χρόνια μακριά από τα παιδιά μου. Ζωντανά, αλλά κι εκεί που είναι τώρα. Δεν μπορώ να το δεχτώ, ότι δεν θα τους ανάψω εγώ τις λαμπάδες τους». (Και πάλι η Ρούλα Πισπιρίγκου ξεσπά σε κλάματα).

Η «Π» ρώτησε την κατηγορούμενη και για το πώς διαβιεί στις φυλακές, για να εισπράξει την απάντηση, ότι «έχει χάσει 7 κιλά, αφού δεν πάει τίποτα κάτω».

– Με τους δικούς σου, την οικογένειά σου, τι γίνεται;

«Με στηρίζουν, κάνουν αγώνα. Μου συμπαραστέκονται. Είναι σίγουροι ότι δεν είμαι η γυναίκα που παρουσιάζουν έξω. Τους ευχαριστώ. Ξέρω ότι ψυχολογικά και γενικά περνούν πάρα πολύ άσχημα και δύσκολα».

Τέλος, στον πολύ λίγο χρόνο που είχε στη διάθεσή της να μιλήσει, η «Π» τη ρώτησε και για τον σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη.

– Με τον Μάνο, μ’ αυτά που έκανε και είπε, τι λες, τι γίνεται;

«Τίποτα. Τι ν’ ασχοληθώ τώρα… Εντάξει, φάνηκε ο άνθρωπος, Ουδέν σχόλιον».

Επανεξετάζονται οι θάνατοι της Ίριδας και της Μαλένας

Στο μεταξύ, συνεχίζεται το θρίλερ με τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα, καθώς οι αρχές ψάχνουν στοιχεία και επανεξετάζουν όλα τους τα ευρήματα.

Το τάμπλετ που ανασύρθηκε από τον τάφο της Τζωρτζίνας δεν απέδωσε ευρήματα, ωστόσο εξετάζονται τα κινητά του ζευγαριού, που όπως υπενθυμίζεται ήταν 8 στο σύνολό τους.

Παράλληλα, μια νέα ομάδα ειδικών επανεξετάζει τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας. Για τους θανάτους των δύο παιδιών θα ληφθούν περίπου 60 καταθέσεις, ενώ αναμένονται τα πορίσματα για τα αίτια των θανάτων.

Μάλιστα, χθες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε ότι είναι πολλά τα στοιχεία.

«Υπάρχουν σοβαρά στοιχεία. Δίπλα από την ανάδειξη των στοιχείων, οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ θα πάρουν πάνω από 60 καταθέσεις από γιατρούς και από πρόσωπα που εμπλέκονται, θα υπάρχει αξιοποίηση των ιατροδικαστικών ερευνών όλα αυτά θα τεθούν υπόψιν των αστυνομικών και ανακριτικών αρχών. Μέσα από αυτή την τραγική υπόθεση ας κρατήσουμε κάτι, οι πολίτες να εμπιστεύονται την Αστυνομία. Κανείς δεν γλιτώνει από το νόμο. Όπως και σε αυτήν την πολύ δύσκολη υπόθεση» ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Σήμερα, αναμένεται μια πολύ σημαντική κατάθεση, αυτή του γιατρού που επανέφερε στη ζωή την 9χρονη Τζωρτζίνα, η οποία όμως στη συνέχεια έμεινε παραπληγική.

Ο αναισθησιολόγος που έδωσε 55 ολόκληρα λεπτά μάχη για να επαναφέρει τη Τζωρτζίνα θα καταθέσει σήμερα στην Ανακρίτρια στην Αθήνα.

Όπως είχε πει, γνωρίζοντας το ιστορικό της οικογένειας και ότι είχαν χαθεί άλλα δύο παιδιά, έκλαιγε από συγκίνηση όταν κατάφερε να σώσει την Τζωρτζίνα.

Στο μεταξύ οι πληροφορίες για τη συμπεριφορά της μητέρας κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που είχε απόλυτη συνείδηση.

Ο διευθυντής ΜΕΘ Παίδων Πατρών Ανδρέας Ηλιάδης χαρακτηριστικά είχε πει ότι του είχε φανεί να έχει το σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου και του είχε κάνει τρομερή εντύπωση η ψυχραιμία της μάνας.

Μάλιστα, είχε προτείνει στο ζευγάρι να δει ειδικό, αλλά ήταν του είπαν ότι ήταν δυσαρεστημένοι.

«Τελικά πήγε στο ραντεβού με τον σύζυγό της και την επόμενη μέρα ήρθαν στο γραφείο μου. Οι γονείς αμφισβήτησαν όλη αυτή τη διαδικασία εξαιτίας των ερωτήσεων που έκαναν οι ψυχίατροι στη μητέρα και μου είπαν ότι δεν επιθυμούν να συνεχίσουν τις επισκέψεις. Ο πατέρας μου είπε ‘η γυναίκα μου δεν είναι τρελή’.»

Σύμφωνα με πηγές του ΣΚΑΪ, αναμένεται να καταθέσουν και οι γονείς του Μάνου Δασκαλάκη, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν δηλώσει απολύτως τίποτα. Επίσης, θα καταθέσει στις αρχές και η οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Πηγή: skai.gr