Τζωρτζίνα: Στο τάμπλετ αναζητούν τη «διαδρομή» της κεταμίνης -Τι είπε ο Δασκαλάκης για την Πισπιρίγκου

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, καθώς σήμερα ανοίχθηκε ο τάφος της 9χρονης Τζωρτζίνας και ανασύρθηκε το τάμπλετ.

Η μακάβρια διαδικασία, δρομολογήθηκε με εντολή της ανακρίτριας. Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. παρουσία και της ιατροδικαστή πήραν το τάμπλετ της Τζωρτζίνας, προκειμένου να σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΓΑΔΑ.

Οι αρχές θα επιχειρήσουν να ανασύρουν από την συσκευή στοιχεία που ενδεχομένως, θα συνδέσουν την Ρούλα Πισπιρίγκου, με τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης.  

Στο μεταξύ, σε νέα συνέντευξη του, ο πατέρας των τριών κοριτσιών, αποκαλύπτει τα όσα του είπε η 33χρονη, αμέσως μετά την σύλληψη της. Στα τηλεφωνήματα της από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, ισχυριζόταν ότι δεν γνώριζε τίποτα για την κεταμίνη.

«Με έχουν πιάσει, δεν ξέρω τον λόγο. Δεν ξέρω για την κεταμίνη. Ψάξτε βρείτε γιατρού, φαρμακοποιούς, ιατροδικαστές, βρείτε τα πάντα.» Στο δεύτερο τηλεφώνημα μου λέει: «Η κεταμίνη μου λέει, δεν αγοράζεται. Είναι εξειδικευμένο φάρμακο, δεν αγοράζεται κάπου στο σπίτι.»

Ο Μάνος Δασκαλάκης, από την πλευρά του, επέρριψε ευθύνες στους ιατροδικαστές, που εξέτασαν την Μαλένα.

«Εάν μου είχαν βγάλει οποιαδήποτε άλλη ενέργεια εγκληματική προς το παιδί, θα είχα προφυλάξει τη Τζωρτζίνα και δεν θα υπήρχε κι άλλο παιδί τότε. Θα είχαν τελειώσει όλα από εκεί», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Αν αποδειχτεί και για τα άλλα δύο παιδιά, για εμένα δεν υπάρχει τιμωρία. Για μένα θέλω να μπω μισή ώρα μέσα στο κελί και θα το επιχειρήσω με κάθε τρόπο. Θα πάω εγώ στη φυλακή μετά. Θα τη σκοτώσω και δεν το διαπραγματεύομαι αυτό.»

Το ενδεχόμενο να είχε προηγηθεί απόπειρα ασφυκτικού θανάτου, πριν την χορήγηση της κεταμίνης στη Τζωρτζίνα, επεσήμανε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική, Ελευθέριος Οικονόμου μιλώντας για την υπόθεση ανέφερε ότι «σε σύντομο χρονικό διάστημα θα διαλευκανθεί πλήρως και ο θάνατος των άλλων παιδιών. Υπάρχουν σημαντικά ερωτηματικά. Με τη διεύρυνση του κύκλου των προσώπων που εξετάζονται κάθε ημέρα έχουμε νέα στοιχεία».

«Από τη στιγμή που επήλθε ο θάνατος και υπήρξαν οι πρώτες ενδείξεις από πλευράς ιατροδικαστικής υπηρεσίας γρήγορα η υπόθεση οδηγήθηκε στο τμήμα ανθρωποκτονιών», ανέφερε σχετικά με το πώς έφτασε η ΕΛΑΣ στην εξιχνίαση της υπόθεσης που πλέον βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης.

Την ίδια ώρα φιλοζωικές οργανώσεις, ζητούν την προσωρινή φιλοξενία του σκύλου της οικογένειας, που εντόπισαν οι αστυνομικοί μετά την κατ’ οίκον έρευνα.

Όπως ανέφερε η δικηγόρος που εκπροσωπεί τη Φιλοζωική το ζώο φαινόταν παραμελημένο και πάρα πολύ τρομαγμένο. «Αυτό αποτέλεσε το έναυσμα για να επανέλθουμε με νέο έγγραφο. Δεν ξέρουμε πού βρίσκεται.»

Η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία κατέθεσε έγγραφο στην Εισαγγελέα προστασίας ζώων για την φιλοξενία του σκύλου.

Πηγή: skai.gr