Καταθέτει την Τετάρτη στην ανακρίτρια ο γιατρός που επανέφερε στη ζωή την Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο της Πάτρας

Την Τετάρτη ενώπιον της 18ης Τακτικής ανακρίτριας θα καταθέσει ο εντατικολόγος που επανέφερε την Τζωρτζίνα στη ζωή μετά απο 55 λέπτα όταν έπαθε την πρώτη ανακοπή καρδιάς στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας.

Ο ίδιος όταν τα κατάφερε, γνωρίζοντας το ιστορικό της οικογένειας και τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών ξέσπασε σε κλάματα που κατάφερε και έσωσε την Τζωρτζίνα 

Πολύ σύντομα οι απαντήσεις για Ίριδα και Μαλένα-Τα «μυστικά» του τάμπλετ της Τζωρτζίνας

Αστοχία στην ερμηνεία των ευρημάτων και όχι στα ίδια τα ευρήματα των αρχικών ιατροδικαστικών ερευνών στα πρώτα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη, έκανε λόγο η Άννα Μαστοράκου πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» για τις νέες ιατροδικαστικές έρευνες που γίνονται για τη Μαλένα και την Ίριδα με εισαγγελική εντολή.

Εξήγησε ότι για την Μαλένα στην ερμηνεία αναφέρεται ηπατική ανεπάρκεια που αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να σταθεί, ενώ στην Ίριδα υπήρχε αγενεσία φλεβόκομβου στην ιστολογική και προστέθηκε το πνευμονικό οίδημα γιατί υπήρχε αυτή η αιτιολογία.

Από την πλευρά της, η ιατροδικαστής Άννα Ράζου ανέφερε ότι για την μικρή Ίριδα έχει αποκλειστεί ο θάνατος από παθολογικά αίτια ενώ για την Μαλένα είμαστε «πάρα πολύ κοντά για να δοθούν απαντήσεις» για το είδος του θανάτου της.

«Πιστεύω τις επόμενες ημέρες θα έχουμε και ανακοινώσεις επίσημες από την επιτροπή του κ. Καρακούκη», τόνισε η κ. Ράζου.

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, ανέφερε ότι παράλληλα με τις ιατροδικαστικές έρευνες «τρέχουν» οι ανακριτικές για το θάνατο της Τζωρτζίνας, του μεγαλύτερου παιδιού της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται τα τηλέφωνα και το τάμπλετ της Ρούλας Πισπιρίγκου, αν έκανε αναζητήσεις για κεταμίνη ή κάποια άλλη ουσία καθώς και οι κλήσεις πριν και μετά το θάνατο του κάθε παιδιού.

Εισαγγελική εντολή για νέα ιατροδικαστική εξέταση σε Ίριδα και Μαλένα

Την σύνταξη νέας λεπτομερούς ιατροδικαστικής εξέτασης για τους δύο θανάτους των μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, παρήγγειλαν οι εισαγγελείς που διενεργούν έρευνα για τα αίτια θανάτου των δύο μικρότερων αδελφών της Τζωρτζίνας.

   Οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου, παρήγγειλαν την σύνταξη εκ νέου ιατροδικαστικών εκθέσεων που να ερμηνεύουν τα ευρήματα και να αποφαίνονται για τις αιτίες που απεβίωσε η 3,5 ετών Μαλένα τον Ιούλιο του 2019 και η 6 μηνών Ίριδα τον Μάρτιο του 2020. Οι εισαγγελικοί λειτουργοί ζητούν να καταγραφούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες κατέληξαν οι δύο μικρότερες αδελφές της Τζωρτζίνας, για τον θάνατο της οποίας κρίθηκε προφυλακιστέα η μητέρα των κοριτσιών.

   Πλην της παραγγελίας για την σύνταξη νέων εκθέσεων από τους ιατροδικαστές, οι δύο εισαγγελείς ζητούν να τους διαβιβαστούν οι πλήρεις ιατρικοί φάκελοι των δύο παιδιών, οι διαγνώσεις των θεραπόντων γιατρών καθώς και τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί η Μαλένα. Να σημειωθεί ότι ο θάνατος της Μαλένας, πρώτη απώλεια για την οικογένεια του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, είχε αποδοθεί σε ηπατική ανεπάρκεια. Αντίστοιχα, οι εισαγγελείς, αναζητώντας όσα αφορούν τον θάνατο της λίγων μηνών Ίριδας που πέθανε στο σπίτι του ζευγαριού, στην Πάτρα, ζητούν να τους διαβιβαστούν όλα τα στοιχεία, όπως οι κλήσεις στο ΕΚΑΒ για τη διακομιδή της και τα σχετικά έγγραφα του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε, που υπάρχουν για την δεύτερη απώλεια της οικογένειας.

   Παράλληλα, οι εισαγγελείς θα εξετάσουν όλα τα πρόσωπα που έδωσαν καταθέσεις στην αστυνομία, όπως γιατροί και νοσηλευτές, ενώ μετά τις καταθέσεις αυτές θα καλέσουν και πρόσωπα από το οικογενειακό περιβάλλον των δύο παιδιών. 

Πηγή: skai.gr